8è Premi de conte

TAL COM SENTS - 2020

27 de setembre de 2020

Benvolguts:

 

Des de començament del curs passat, l’equip del TAL COM SENTS hem treballat en l’edició del llibre BANYS I ALTRES CONTES, que recull els 16 relats seleccionats del 7è Premi TCS. La presentació d’aquest llibre, juntament amb el lliurament del 8è premi TCS, s’hauria d’haver celebrat a la Sala d’Actes del nostre institut al maig de 2020. Donades les circumstàncies de crisi sanitària que encara estem patint, aquest acte es va haver de posposar per l’octubre d’aquest curs. Malauradament, tampoc ara és possible portar a terme l’acte de manera presencial com ha estat habitual durant aquests últims anys, la qual cosa lamentem moltíssim perquè ens hauria encantat poder felicitar-vos personalment. Des d’aquí, i de part de tot l’equip del Tal com Sents i de l’equip directiu del nostre centre, donem la enhorabona als seleccionats i agraïm l’interès que heu mostrat en tot moment per aquest projecte al qual ens hi aboquem amb tanta il·lusió. També ens és grat anunciar-vos els guanyadors d’aquesta vuitena edició:

 

ACTA DEL JURAT DEL 8è PREMI DE CONTE TAL COM SENTS - 2020

 

El jurat del 8è premi de conte TAL COM SENTS, homenatge a la docència, format per Teresa Abad, Montse Bergadà, Josep Gòrriz, Marta Ruiz i Enric Vilar, reunit a l’aula de Volum de l’institut Investigador Blanxart de Terrassa, el dilluns 29 de juny a les 11 del matí, després de valorar els 29 contes presentats i d’efectuar successives votacions, ha decidit seleccionar 17 contes per publicar-los il·lustrats al llibre de la vuitena edició del premi, que està previst que surti durant el mes de maig de 2021.

 

Els 17 contes finalistes són:

 

 1. Coses que no solen passar. Jaume Puigdomènech (Sabadell)
 2. El cordó vermell i el mar. Glòria Vendrell (Sant Boi de Llobregat)
 3. Els feliços mals dies passats. Rosa Pons (Igualada)
 4. Un drama. Joan Carles González (Mataró)
 5. Suïcidi. Anna Milian (Barcelona)
 6. Coses que trobaré a faltar de tu. Víctor M. Moreno (Malgrat de Mar)
 7. Dolça companyia. Aina Bosch (Anglès)
 8. La reparació. Gisela Alcón (Reus)
 9. El cor bategant. Vanessa Pina (Barcelona)
 10. Tobías Sharp. Isidre Canela (Reus)
 11. El fil de la vida. Montse Ruiz (Terrassa)
 12. Una altra ronda. M. Dolors Añón (Cambrils)
 13. La besàvia Petra. Mercé Torres (Bellpuig)
 14. Instant. Marçal Botey (Terrassa)
 15. Epifania. Vicenç Pallarés (Tortosa)
 16. No m’alçaré. Raquel Galdon (Santa Coloma de Farners)
 17. El origen. May Flores (Granollers)

 

Per decisió unànime del jurat, a la votació final han arribat dues obres i s’ha resolt de la següent manera:

                         1r premi: Dolça companyia

2n premi: Coses que trobaré a faltar de tu

Obertes les pliques, descobrim els guanyadors:

 

2n Premi TAL COM SENTS 2020: Coses que trobaré a faltar de tu, de Víctor M. Moreno Sares, professor a l’escola pública Quatre Vents, de Blanes.

 

1r Premi TAL COM SENTS 2020: Dolça companyia, de Aina Bosch Collell, professora de l’institut Rafael Campalans d’Anglès.

Enhorabona als guanyadors i moltes gràcies a tots, seleccionats i participants, perquè amb el vostre concurs ompliu de sentit el premi. Amb molta il·lusió ja hem començat a treballar en el llibre on sortiran els vostres relats publicats i il·lustrats pels alumnes del batxillerat d’arts. Esperem que al mes de maig de 2021 puguem trobar-nos i compartir una estona per parlar de tantes coses que ens uneixen.

Properament, es publicaran en aquesta web les bases del 9è premi de conte Tal Com Sents 2021. Els seleccionats de totes les edicions passades les rebreu personalment per correu electrònic i ens encantaria poder tornar a gaudir amb els vostres relats.

Si voleu adquirir exemplars del nou llibre i/o de les edicions passades, podeu comprar-los al preu de 10 euros per exemplar.

Indiqueu-nos el nombre d’exemplars que voleu i feu la transferència al compte corrent de l’institut:

IBAN: ES52 2100 0087 6602 0149 7626

 

A l’apartat concepte poseu el vostre nom i cognom i les inicials TCS. Envieu el comprovant de la transferència i l’adreça on voleu rebre els exemplars a mrcasquero@gmail.com. El preu d’enviament és d’1 euro per exemplar; així, si en volguéssiu 8, hauríeu de fer una transferència de 88 euros.

 

Com us deveu imaginar, malauradament tot aquest projecte no compta amb cap subvenció i els professors que hi treballem ho fem de manera voluntària i amb voluntat d’homenatjar la figura del docent. Tot i així, coneixem el món de l’edició i hem procurat editar el llibre amb el rigor i professionalitat que es mereix, ja veureu la qualitat també de les il·lustracions dels nostres alumnes de batxillerat artístic. Òbviament, l’edició serà reduïda. No es tracta d’un best-seller, però és un llibre que es llegirà bé, perquè els contes tenen força, estan ben escrits i no deixen indiferent. Confiem que us agradi; a nosaltres ens encanta. 

 

Per qualsevol dubte, estem a la vostra disposició.

 

Bon començament de curs i bona inspiració!

 

Marta Ruiz en nom de tot l’equip del TAL COM SENTS

Institut Investigador Blanxart - Terrassa

Reunió del jurat del 8è Premi de conte

TAL COM SENTS - 2020

29 de juny de 2020

El jurat del 8è premi de conte TAL COM SENTS, homenatge a la docència, format per Teresa Abad, Montse Bergadà, Josep Gòrriz, Marta Ruiz i Enric Vilar, reunit a l’aula de Volum de l’institut Investigador Blanxart de Terrassa, el dilluns 29 de juny a les 11 del matí, després de valorar els 29 contes presentats i d’efectuar successives votacions, ha decidit seleccionar 17 contes per publicar-los il·lustrats al llibre de la vuitena edició del premi, que està previst que surti durant el mes de maig de 2021 (si la COVID-19 ho permet).

 

Els guanyadors (1r i 2n premi TAL COM SENTS - 2020) es faran públics durant l’acte de lliurament dels premis, que tenim previst celebrar, si la situació sanitària derivada de la Covid19 ho permet, el proper dijous 1 d’octubre de 2020 a les 7 de la tarda,  a l’institut (C/ Granada, 3, Terrassa).

 

L’acte constarà de dues parts:

 • Presentació del llibre BANYS I ALTRES CONTES (recull dels 16 contes seleccionats de la setena convocatòria del premi).
 • Lliurament dels premis TAL COM SENTS - 2020.

 

Òbviament, convidem a tots els participants; ens agradaria comptar amb la vostra presència i donar-vos les gràcies personalment.

 

Els 17 contes finalistes (per ordre d’arribada al centre) són:

 1. Coses que no solen passar (Sant Cugat del Vallès)
 2. El cordó vermell i el mar (Sant Boi de Llobregat)
 3. Els feliços mals dies passats (Igualada)
 4. Un drama (Mataró)
 5. Suïcidi (Barcelona)
 6. Coses que trobaré a faltar de tu (Malgrat de Mar)
 7. Dolça companyia (Anglès)
 8. La reparació (Reus)
 9. El cor bategant (Barcelona)
 10. Tobías Sharp (Reus)
 11. El fil de la vida (Terrassa)
 12. Una altra ronda (Cambrils)
 13. La besàvia Petra (Bellpuig)
 14. Instant (Sant Cugat del Vallès)
 15. Epifania (Tortosa)
 16. No m’alçaré (Santa Coloma de Farners)
 17. El origen (Granollers)

 

Enhorabona!

Bones notícies pel TAL COM SENTS!

13 de juny de 2020

 

         Abans de res, desitjo que tots us trobeu bé i que aquesta etapa us hagi donat oportunitats per continuar aprenent i ensenyant. Aquesta setmana he pogut tornar a l'institut per recollir tots els relats que van arribar al centre per la 8a edició del concurs de conte i que van quedar allí durant el confinament. Finalment tots els membres del jurat tenen un exemplar dels contes, hem començat a llegir-los amb molta il·lusió i esperem celebrar la reunió per deliberar quins són els relats seleccionats a finals del mes de juny. Us anirem informant a través de la nostra web. Moltes gràcies pel vostre interès, que heu mostrat també durant el confinament. Esperem retrobar-nos aviat.

 

8è Premi de Conte

TAL COM SENTS

13 de març de 2020

 

        El divendres passat, dia 6 de març de 2020, va acabar el termini per presentar treballs per al 8è Premi de Conte TAL COM SENTS. Encara pot ser que ens arribin més originals amb el mata-segells d’aquesta data. A partir d’aquesta setmana, cada membre del jurat tindrà un exemplar dels vostres contes i començarem a llegir-los. A finals d’abril ens reunirem per decidir els dos relats guanyadors i els altres quinze seleccionats (deliberació que farem pública a la nostra web en la primera quinzena de maig). El nostre desig és editar un llibre de bon nivell literari i plàstic amb els millors contes rebuts, com el que estem preparant ara respecte a l’edició de l’any passat i que presentarem el divendres 8 de maig, a les 7 de la tarda, coincidint amb el lliurament de la vuitena edició del premi. No cal dir que rebem amb gran interès els vostres originals, que arriben de diferents localitats (ho sabem pel segell de correus; òbviament no obrim les pliques).

 

Fins ara hem rebut els següents contes:

 

 1. Esos días tan lejanos (Vila-seca)
 2. Iniciación al masaje (Vilanova i la Geltrú)
 3. Absència (Sant Cugat del Vallès)
 4. Coses que no solen passar (Sant Cugat del Vallès)
 5. El cordó vermell i el mar (Sant Boi de Llobregat)
 6. Els feliços mals dies passats (Igualada)
 7. La màgia de tenir il·lusió (Mora d’Ebre)
 8. Un drama (Mataró)
 9. Suïcidi (Barcelona)
 10. M’ofego (Balaguer)
 11. Coses que trobaré a faltar de tu (Malgrat de Mar)
 12. Pagant sant Pere canta (Barcelona)
 13. L’Albh (Reus)
 14. Dolça companyia (Anglès)
 15. La reparació (Reus
 16. El cor bategant (Barcelona)
 17. Tobías Sharp (Reus)
 18. Una trucada anònima al 112 (Granollers)
 19. El fil de la vida (Terrassa)
 20. Una altra ronda (Cambrils)
 21. El bitllet viatger (Barcelona)
 22. El món màgic de la Júlia (Constantí)
 23. Días de escuela (Alcanar)
 24. Bona sort (Navas)
 25. La besàvia Petra (Bellpuig)
 26. Instant (Sant Cugat del Vallès)
 27. Epifania (Tortosa)
 28. No m’alçaré (Santa Coloma de Farners)
 29. El origen (Granollers)