1r PREMI DE CONTE TAL COM SENTS 

per a docents en actiu

2013

 

Veredicte del jurat, format per Josep Gòrriz, Mabel Romera, Berta Serra, Imma Subirats i Enric Vilar:

 

                      1r premi: Pilar López (Riudoms): Divertimento

                      2n premi: Jordi Guirado (Granollers): L’esquerda

                      Accèssit: Glòria Pavía (Barcelona): El guardià dels estels

 

El lliurament va tenir lloc dijous 16 de maig a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes de l’institut, hi van assistir unes setanta persones, entre participants, pares, alumnes i professors.

 

Mabel Romera, directora del centre, va obrir l’acte satisfeta que la iniciativa hagués complert les expectatives. L’escriptora Imma Monsó, docent en actiu, va parlar sobre el procés de creació literària en les seves històries. L’alumna Souhaila Belhani, representant del Tal Com Veus, la petita escola d’escriptura del Blanxart, inaugurada aquest any, va explicar com ha viscut l’experiència. Berta Serra Manzanares, escriptora i portantveu del jurat, va fer una valoració de les obres presentades. A continuació es van lliurar els premis i, acte seguit, els tres guardonats van fer unes intervencions molt sentides. Va seguir un merescut acte de reconeixement a Rat Gallart, la professora que ha elaborat el magnífic cartell del certamen. I quan semblava que tot s’acabava, Marta Rius i Anna Roca van fer una interpretació lliure i teatralitzada de quatre contes. Finalment, Mabel Romera va tancar l’acte i convidà els assistents a un pica-pica preparat amb il·lusió per les actives professores del departament de català; es va fer al gimnàs, rere les grans vidrieres, un lloc tranquil i lluminós on vam tenir un canvi d’impressions sobre el concurs i la vetllada. 

 

Volem donar les gràcies als assistents, especialment als 62 docents que ens heu fet arribar el vostre conte; us convidem a participar en la propera convocatòria.

Per part nostra, ja treballem perquè el curs que ve puguem gaudir de la lectura dels dissets contes seleccionats en el llibre que pensem editar.

 

Qualsevol nova informació apareixerà en aquesta secció.