LA FESTA DEL TAL COM RAJA

4 de juny de 2018

Aquest dijous 31 de maig ha tingut lloc la presentació de la 18a edició del TAL COM RAJA, el llibre dels alumnes del Blanxart, que recull més de cent textos i il·lustracions dels nostres alumnes i els millors treballs de les classes de 6è de les escoles adscrites a l’institut: Antoni Ubach i Soler, Joan XXIIIiLa Nova Electra.

 

Antonia Rodríguez, directora del centre, ha recordat la implicació d’alumnes i professors per aconseguir un recull de textos exquisit, elaborat amb il·lusió i rigor. Marta Ruiz, supervisora de les il·lustracions, ha detallat el procés a partir del qual els alumnes assimilen i interpreten les narracions i ha valorat molt positivament l’experiència del Tal Com Pinta. OtiPleguezuelos, la mare representant de l’AMPA, ha destacat la bellesa formal dels textos i sobretot la profunditat de determinades històries. I Josep Gòrriz ha fet una reflexió sobre la importància d’un objecte tan quotidià com el bolígraf i ha llegit l’Oda al bolígrafo,de Sara Domènech i Andrea Chávez, l’Oda a la lectura,d’Ainhoa Suárez, i L’estel,d’Ángela Morales.

 

A continuació s’ha procedit al lliurament de diplomes i llibres als alumnes de Primària. Posteriorment s’han lliurat els diplomes a autors i il·lustradors de l’ESO. Pel que fa als escrits de l’ESO, s’han considerat mereixedors de premi: El lladre de joies, de Marc Riera (1r d’ESO), Mi abuelo, de Paula Martínez (2n d’ESO), L’estel, d’Ángela Morales(3r d’ESO) i Cariño te presento a mi madre, d’Esmeralda Sánchez(4t d’ESO). La il·lustració guanyadora, que apareix a la portada del llibre, ha estat El inconmensurabledesconsuelo, de Camila García(4t d’ESO).

 

Pel que fa al batxillerat, els premis especials se’ls han emportat L’olor d’un record,d’Iris Sala, iDe caça pel bosc de la mort, d’Arlet Ros. 

 

El moment culminant ha arribat quan OtiPleguezuelos, la representant de l’AMPA, ha llegit l’acta del jurat dels premis que any rere any van atorgant els pares; en aquesta edició suposen una generosa dotació econòmica per adquirir material escolar a la Cooperativa Abacus. Després de dos mesos de missatges i deliberacions literàries per afinar el veredicte, els pares han decidit atorgar els desitjats guardons als alumnes:

 

1r cicle d’ESO: Rubén Casado, per La guerra

2n cicle d’ESO: Camila García, per Obsessió

Batxillerat:  Marina Puig, per Lucas

Il·lustració: Adrián Rivera, per El túnel de la mort

Finalment, l’Orquestra Jove de Guitarres de Terrassa,dirigida magistralment pel professor Fede Fenoy, ens ha fet gaudir de dues magnífiques interpretacions musicals.

Les professores Núria Batllorii Imma Navarro, a primera fila i amb la càmera a les mans des del primer a l’últim segon, han captat la sorpresa i emoció dels premiats, que podeu veure en aquestes instantànies. A l’altra punta de la sala, la preparació del merescut refrigeri ha anat a càrrec de l’AMPA i de la venda de llibres se n’ha encarregatEnric Vilar.

Si algú encara no té el TCR d’enguany, si voleu gaudir d’un recull de textos profunds, plens d’inquietuds adolescents, el podeu adquirir a consergeria per 5 €.