LA FESTA DEL TAL COM RAJA

1 de juny de 2017

Aquest dijous 1 de juny ha tingut lloc la presentació de la 17a edició del TAL COM RAJA, el llibre dels alumnes del Blanxart, que recull més de cent textos i il·lustracions dels nostres alumnes i els millors treballs de les classes de 6è de les escoles adscrites a l’institut: La Nova Electra, Antoni Ubach i Joan XXIII.

 

Antonia Rodríguez, directora del centre, ha valorat la llarga trajectòria de l’experiència, amb tot el que ha aportat de positiu a alumnes i professors. Marta Ruiz, coordinadora general del projecte, ha detallat el procés d’elaboració de les il·lustracions, incorporades dins del currículum dels alumnes. Oti Pleguezuelos, la mare representant de l’AMPA, ha parlat de l’experiència que ha suposat per als pares la lectura i anàlisi de tants textos plens de vida. Josep Gòrriz ha recordat que el TAL COM RAJA es penja a la pàgina web del centre i es troba a disposició de totes les escoles que vulguin treballar els textos dels nostres alumnes.

 

A continuació s’ha procedit al lliurament de diplomes i llibres als alumnes de Primària. Els premis de l’institut se’ls han emportat el text Una història de pel·lícula, de Míriam Vallès, i la il·lustració sobre aquest mateix escrit, obra d’Anaís Aranda; els dos guardonats són alumnes de l’escola Joan XXIII.

 

Posteriorment s’han lliurat els diplomes als autors i il·lustradors del Blanxart. Pel que fa als escrits de l’ESO, s’han considerat mereixedors de premi: Gratitud silenciosa, de Sofia Rodríguez (1r d’ESO), De la por a la felicitat, de Nora Galán (2n d’ESO), L’espera, de Hanan Choal (3r d’ESO) i Tinc por, d’Iris Sala (4t d’ESO). El premi d’il·lustració l’ha guanyat el dibuix de la portada, obra d’Ismael Griguer (2n d’ESO).

 

Pel que fa al batxillerat, els premis se’ls han emportat els textos La dona Selkie, de Clàudia Díaz (1r Batx.) i L’home de la maleta, d’Alejandra Ledezma (2n Batx.)

 

El moment culminant ha arribat quan Oti Pleguezuelos, mare de l’AMPA, ha llegit l’acta del jurat dels premis que any rere any van atorgant els pares i que suposen una generosa dotació econòmica. Després d’intenses deliberacions per afinar el veredicte, els pares han decidit atorgar els guardons als alumnes:

 

1r cicle d’ESO: Víctor del Rosal, pel text El robot lleig

2n cicle d’ESO: Samantha Sigüencia, pel text Sóc jo!

Batxillerat:  Sandra Porqueras, pel text Culpable per innocència

Il·lustració: Mariam Bakhti, sobre el text You can do it

 

Es recomana especialment la lectura del conte Culpable per innocència, de Sandra Porqueras, una petita obra d’art que pot acabar en una antologia de contes.

 

Acte seguit, s’ha procedit a la lectura dramatitzada de L’home de la maleta, d’Alejandra Ledezma. 

 

Finalment, l’alumne de 2n de Batxillerat Raúl Merino ens ha fet passar una estona molt agradable amb les seves composicions, que podeu trobar penjades a internet. 

 

Montse Bergadà, a primera fila i amb la càmera a les mans des del primer a l’últim segon, ha captat la sorpresa i emoció dels premiats que podeu veure en aquestes instantànies. I a l’altra punta de la sala, la preparació del merescut refrigeri i la venda de llibres ha anat a càrrec de Carme Martí, Berta Serra, Enric Vilar i d’un bon nombre de mares de l’AMPA.

 

Si encara no teniu el TCR, el podeu adquirir a consergeria per 5 € (està parcialment subvencionat per l’institut), i gaudireu d’un recull de contes excel·lent.