NOTÍCIES CURS 2014-15

Exhibició Gimnàstica Esportiva

25 de juny de 2015

 

 

El divendres, 5 de juny, els alumnes que realitzen l’activitat extraescolar de Gimnàstica Esportiva han fet l’exhibició de final de curs pels pares. 

Una part de l’exhibició va ser una coreografia feta per ells de TRICKING, un nou esport que combina arts marcials i gimnàstica esportiva. Mireu el vídeo.

El dia anterior van anar a un espai de llits elàstics de Sant Cugat.

 

 

Èxit de participació en el raid d'aventura

 3 de juny de 2015

 

El passat dijous 21 de maig 24 alumnes del nostre institut van participar en un Raid d'aventura que es va organitzar al Parc Mossèn Homs. La competició consistia en fer diverses proves per parelles al medi natural com BTT, cursa d'orientació o tir amb arc. Vam tenir la sort de tenir un dia assolellat on els alumnes s'ho van passar d'allò més be. Però, a més a més, vam tenir un paper molt destacat aconseguint 7 podis dels 12 possibles, un gran resultat.
 
Moltes felicitats a tots els participants!

Visita de l'escriptora Pilar Garriga

14 de maig del 2015

 

El dimarts 12 de maig vam gaudir de la xerrada que ens va oferir l’escriptora Pilar Garriga, a propòsit del seu llibre Un estiu a Borneo, que hem llegit a 1r d’ESO. Ens va explicar com la vida la portà a conèixer i interessar-se pel món dels primats, especialment ximpanzés i orangutans, i va completar les explicacions amb fotografies i vídeos fets per ella mateixa a Borneo i a l’Àfrica. 

Quan va acabar l’exposició, va satisfer amablement les preguntes dels alumnes. El Ramzi, de 1r C, va obrir el torn de paraules i en Víctor Mata, de 1r A, va mostrar la seva curiositat per diferents aspectes relacionats amb la novel·la. En acabar l’acte, Pilar Garriga va firmar llibres als nois i noies que el portaven, i també va deixar una dedicatòria al llibre d’honor de l’institut. Va llegir alguns treballs dels alumnes sobre la seva novel·la i es mostrà gratament satisfeta del nivell que mostraven. Li agraïm la delicadesa que va tenir obsequiant-nos amb tres exemplars del seu darrer llibre, que tanca la tetralogia del Martí i la Mont, els protagonistes d’Un estiu a Borneo, el primer volum de la sèrie, un clàssic del nostre centre

Cloenda del projecte LÈCXIT

1 de juny de 2015

El dimarts 26 de maig, els alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat del nostre institut que van participar com a voluntaris dins del projecte LÈCXIT organitzat per la Fundació Jaume Bofill, van assistir a l'acte de cloenda que va tenir lloc a la sala d'actes de l'institut Terrassa. Va ser un acte molt emotiu on es van trobar amb els alumnes de les escoles de primària amb els que han compartit tantes estones de bona lectura. Tots plegats vam fer una valoració del voluntariat i de la importància de trobar el gust per la lectura i la oportunitat que aquest projecte dòna a ambdues parts.

 

* La notícia a Terrassa Digital sobre l'acte de dimarts.

 

També us informo que la Fundació Jaume Bofill ha organitzat un acte de cloenda LÈCXIT al CaixaForum l'11 de juny a les 19h, al qual tothom està convidat. Aleix de Gispert, guitarra i cant, i Berta Giraut, rapsoda, oferiran un

recital poètic amb versos de Manuel Forcano, Josefa Contijoch, Joan Salvat-Papasseït, Montserrat Abelló, Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, entre d'altres.

Cal inscriure's aquí.

Premis concurs

LEMA I IMATGE GRÀFICA

 21 de juny de 2015

 

El passat divendres 12 de juny va tenir lloc al Parc Audiovisual de Terrassa la cloenda del curs 2014-15 del Consell Esportiu del Vallès Occidental. En aquest acte es va fer el lliurament dels premis del concurs Lema i Imatge Gràfica convocat entre tots els centres d'ensenyament. La guanyadora del cartell que representarà al Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa al llarg dels propers dos cursos és l'alumna Sara López Mimoun de 2n de batxillerat d'Arts del nostre institut. El lema "Tots hi juguem" vol transmetre els valors de joc net a la graderia que el Consell Esportiu proposa treballar durant els propers dos cursos. Aquests valors són el respecte vers els altres perquè tots formem part del joc i hem de respectar les seves normes, tant al camp com a la graderia.

També van a participar a la vetllada els monitors d'extraescolars de l'institut Kevin Contreras, Alan Estruch i Mamadou Kane.

Exposició a la Baumanlab del projecte de dues alumnes del batxillerat d'arts

 1 de juny de 2015

 

 

El passat dijous 14 de maig es va inaugurar a l'espai d'exposicions de la casa Baumann la mostra del projecte "La meva biografia" en el que han participat les alumnes Noelia Morales i l'Ariadna Font del 1r de Batxillerat d'Arts Plàstiques i Disseny de l'institut Investigador Blanxart. L'exposició es podrà visitar fins al 14 de juny. Per més informació visiteu aquest baumannlab.cat 

 

Les il·lustracions d'Ari mostren diverses etapes de la vida dels seus avis: quan es van conèixer, una retrobada, els tres embarassos d'ella, el vestit de noces... les imatges adapten conceptualment les històries contades pels avis i són exposades amb pinces sobre un fil d'estendre la roba, que les fa més quotidianes. Les imatges tenen representacions simbòliques amb colors i formes contundents impreses sobre fons obscur que fan ressaltar les figures.
 

Riada, Noèlia Morales

L'obra de la Noèlia retrata l'esdeveniment que va marcar la vida dels seus avis: la riada a Terrassa del 1962. Van perdre la casa i quasi a dues filles, que finalment van poder salvar.   Noèlia però no els retrata als seus avis negativament sinó que els mostra com a persones valentes que van aconseguir tirar endavant amb valentia. D'aquí que el vídeo que es projecta sobre les tres fotografies, s'omple d'aigua amb la paraula VALOR. Per a crear l'obra ha fet servir fotografia, vídeo, retoc digital i una projecció sobre aigua que ha fotografiat. 

L'aula d'acollida visita els monuments històrics de Terrassa

21 de maig del 2015

El passat dimarts 20 de maig els alumnes de l'Aula d'Acollida van anar a visitar tres monuments històrics de la ciutat de Terrassa: la casa Alegra de Sagrera amb el seu estil modernista i el seus esplèndids jardins, el claustre de l'Església de Sant Francesc amb els seus destacats mosaics de la vida del sant i el Castell de Cartoixa-Vallparadís. Tres essències de la Terrassa dels nostres avantpassats per saber qui som i d'on venim.

Diada de SANT JORDI

 28 d'abril de 2015

 

El dia 23 vam celebrar la diada de Sant Jordi lliurant un any més els premis literaris, artístics i de fotografia matemàtica. Tot plegat, ha estat un èxit i volem agrair als alumnes que han presentat poemes, textos, cal·ligrames i fotografies.

L’acte va ser amenitzat per diferents recitals musicals de poesia, i una representació teatral d'un fragment de "La Celestina", per part dels alumnes de 3r de la ESO.

 

L'institut Investigador Blanxart

a la fita de l'esport escolar
25 de març de 2015

El passat 13 de març es va celebrar al Teatre Principal de la ciutat la Nit de l'Esportista de Terrassa-Trofeu Luis Francino. L'Institut Investigador Blanxart va rebre el premi a la Fita de l'Esport Escolar. El premi és un reconeixement a la tasca que ja fa anys fa el centre en l'àmbit de les activitats esportives extraescolars.

Enric Vilar, Josep Maria Bardón i M. Antonia Vilagrasa.

Els alumnes de sisè de l'Antoni Ubach visiten el centre

5 de març de 2015

 

El passat diimarts 3 de març, els alumnes de 6è de primària de l'escola Antoni Ubach van visitar durant el matí el nostre centre. Van fer un recorregut per les instal·lacions: pati, laboratoris, aules, ... Després van fer cinc tallers de les matèries de Tecnologia, Química, Educació Física, Anglès i Educació Visual i Plàstica. Els hem convidat a venir el dissabte a la jornada de portes obertes, de 10 a 13 hores, on també podran visitar el centre amb els seus familiars i fer diferents tallers. Moltes gràcies i fins aviat!

The English Day

Publicat dimarts, 28 d'Abril de 2015

 

Us imagineu els alumnes del Blanxart fent classe en una escola de Primària? Doncs això va passar els dies 9 i 10 de febrer d’enguany.

 

The English Day és un projecte de l’Escola La Nova Electra en què, per quart any, l’Institut Investigador Blanxart hi col·labora.

 

Els mestres de La Nova Electra preparen uns tallers en què un grup d’alumnes de 3er, 4rt i 1er de Batxillerat fan de mestres dels alumnes d’Infantil fins a Cicle Superior.

 

Us deixem aquí un parell de vídeos amb alguns dels tallers que es van fer.

 

We hope you enjoy them!

 

 

Taller ProcreART

18 de febrer de 2015

 

 

ALUMNES DEL BATXILLERAT ARTÍSTIC PARTICIPEN EN

EL TALLER DE CREACIÓ ARTÍSTICA PROCREART

DE L’ESCOLA MUNICIPAL D’ART DISSENY DE TERRASSA

 

 

Judith Guijarro, Sara López i Gerard Puig, alumnes de 2n de batxillerat artístic han estat becats per participar durant aquest segon trimestre en el taller de creació artística PROCREART organitzat per l’Escola Municipal d’Art i Disseny. Les beques, promogudes per l’Escola Municipal d’Art,  estan patrocinades per l’AMPA del nostre institut, Fundació Mina i Ajuntament de Terrassa, entre altres institucions.

 

El taller PROCREART  té per objectiu  potenciar  la creativitat i l'expressió artística personal  utilitzant  procediments variats com la pintura acrílica, tintes, fotografia i tècniques mixtes per treballar sobre diferents suports.

IMPULSEM LA ROBÒTICA,

TECNOLOGIES CREATIVES A L'AULA 

Publicat Dilluns, 16 de febrer de 2015

 

Un grup d’alumnes del nostre centre ha participat en el programa del Departament d’Ensenyament Impulsem la robòtica.

 

L’alumnat del programa, organitzat en grups de treball, ha desenvolupat diversos projectes en els quals han hagut d’aplicar els seus coneixements d'electrònica, programació, construcció i muntatge.

2n BATXILLERAT VISITA EL VAPOR UNIVERSITARI 

Publicat Divendres, 30 de gener de 2015

Els alumnes del 2n curs de Batxillerat d'Arts Plàstiques i Disseny van visitar el passat 19 de gener les instal·lacions de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa al Vapor Universitari. Allà ens van explicar els Cicles Formatius de Grau Superior que s'hi imparteixen: Disseny d'espais (Projectes i Direcció d'Obres de Decoració i Arquitectura Efímera) i Disseny Gràfic (Gràfica Publicitària i Gràfica Interactiva). A continuació van fer dos tallers sobre cadascuna de les dues branques. Va ser molt interessant i motivador. Tots van sortir d'allà amb moltes ganes de dissenyar-se el futur...

 

PROVES CANGUR 2015 

Publicat diumenge, 22 de març de 2015

El passat 19 de març, els alumnes de 3r, 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat van participar a les proves Cangur. La prova es va realitzar juntament amb els altres instituts de la ciutat a la UPC. 

 

 

La Prova Cangur és un activitat impulsada per l'Associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques que, per aquesta raó, és l'entitat titular del Cangur en llengua catalana.

 

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema


 

 

LA SETMANA DE LA MÚSICA

Publicat Diumenge 30 de Novembre de 2014

Durant una setmana, del 18 al 24 de novembre, l'institut ha celebrat la Setmana de la Música, en honor a la festivitat de Santa Cecília (22 de novembre), patrona dels músics. Entre altres activitats, els alumnes de 2n d'ESO van anar el passat dilluns 24 de novembre al Conjunt Monumental de les Esglésies Romàniques de Sant Pere de Terrassa per tal d’escoltar una audició d’orgue a càrrec del Sr. Jordi Figueras, organista professional amb premis nacionals i internacionals. A més a més, els alumnes varen poder-se apropar a veure l’orgue i conèixer les seves parts i els diferents registres que pot realitzar.

 

A més, vam aprofitar la sortida per realitzar una visita guiada al conjunt romànic de Sant Pere, per tal de descobrir-hi l’estil romànic estudiat a la classe de ciències socials. 

LAURA PAEZ, GUANYADORA DEL CONCURS EFIM

Publicat dimecres, 8 d'octubre de 2014

 

Paula Herranz i Alba Garcia finalistes del concurs. Totes tres són alumnes de Batxillerat de la modalitat d'Arts de l'Institut Investigador Blanxart .

L´Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM) és un concurs que organitza cada any amb la col·laboració de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, enguany ja portem XIX edicions. Aleshores es tracta d'apropar el coneixement del nostre patrimoni històric-artístic mitjançant la fotografia als nostres alumnes i valorar la gran riquesa

 

Anys endarrera el catàleg de monuments a fotografiar eren només el patrimoni pertanyent a la Generalitat , actualment això ha canviat i avui dia podem fotografiar qualsevol conjunt catalogat independentment quina sigui la seva titularitat , nosaltres hem escollit el conjunt monumental de les esglèsies de Sant Pere-Sant Miquel-Santa Maria (seu d´Ègara) ja que és molt important que els alumnes coneixin el patrimoni de la seva pròpia ciutat que malauradament molts d´ells desconeixen.

 

Aquesta experiència en un principi només participaven regions d´Europa i avui dia hi participen fins i tot regions tant distants com de Nord-America, Canada , Orient Mitjà, nord d´Africa entre d´altres.

 

Els alumnes guanyadors tenen com a premi una estada al Parlament d´Europa a la ciutat d´Estrasburg i allà es fa la trobada i el lliurament del premi a principis de desembre.

 

Enguany els alumnes de batxillerat de la modalitat Arts de l´Institut Investigador Blanxart com Laura Paez, com a guanyadora i, Paula Herranz i Alba Garcia com a finalistes així com el professor responsable de l´activitat gaudiran d´una master class de fotografia amb dos fotogràfs experts en Patrimoni i Arquitectura i membres del jurat de la EFIM (Lourdes Jansana i Pepo Segura), que aquest any es realitzarà a la seu del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa el proper dia 24 d'Octubre.