NOTÍCIES CURS 2013-2014

 

30 de Maig:  5a MOSTRA GASTRONÒMICA

Publicat dijous, 22 de maig 2014

El próxim divendres dia 30 de maig, l'Institut Investigador Blanxart, celebrarà la 5a Mostra Gastronòmica.   Perquè som molts i de molts llocs, us animem a portar un menjar fet a casa típic de la vostra terra.

 

Especialment convidem els pares a venir !!!

 

Aquí teniu algunes fotografies realitzades durant aquesta celebració en cursos anteriors. 

 

SALUT VISUAL

Publicat Dimecres, 7 de maig de 2014

 

La facultat d'Òptica i Optometria de la UPC de Terrassa està fent un estudi sobre la salut visual dels adolescents. El nostre centre col.labora en aquest estudi. Aquests dies l'alumnat de 2n i 3r d'ESO està passant un control que servirà per detectar possibles problemes de salut visual com la miopia.

INSTITUT INVESTIGADOR BLANXART EN EL

"PICA RANKING"

 
3r d'ESO ha participat al Concurs de TV3 "P I C A L L E T R E S".  Durant el matí del dia 29 i 30 de febrer de 2014 els alumnes de 3r Nùria, Angela i Guille han representat al nostre Centre en el concurs de lletrejar paraules en català. Hem gaudit de la seva classificació.
 
 

Una nova experiència

 

El 29 de gener vam anar de sortida a un concurs. Era un concurs anomenat “Picalletres” i tractava sobre lletrejar paraules en català. En aquest concurs hi participaven instituts de tot Catalunya. Aquest any hi participàvem nosaltres, nois i noies de tercer d’ESO. Jo, personalment, m’havia presentat per participar-hi, per representar l’institut. Érem alguns alumnes que ens hi havíem presentat, però només hi podíem anar tres. Vam estar unes dues o tres setmanes practicant. Agafàvem el llibre de català i començàvem a lletrejar paraules de tot tipus, ens ho passàvem força bé. Va arribar l’hora d’escollir qui hi aniria, m’agradaria haver-hi pogut anar, però no va poder ser. Igualment, jo ja estava contenta amb qui ens representava, ho fèiem tots molt bé.

 

Va arribar el dia. Estàvem tots força nerviosos, ja que ens feia molta il·lusió anar i poder animar els nostres companys. Finalment, després de molts nervis, molta tensió acumulada i molta esperança...Vam guanyar a l’altre equip. I no només això, vam quedar en la tercera posició. Estàvem molt contents i molt orgullosos. Bé, de fet, no vam passar de la semifinal, però aquest orgull no va marxar, perquè tot i haver perdut, ens sentim guanyadors, i ens sentim afortunats de tenir els companys que tenim. L’alegria no té res a veure amb guanyar un concurs.

 

Lídia Garcia Ruiz    3r A

PARTICIPACIÓ EN LES PROVES CANGUR

El passat 20 de març, els alumnes de 3r, 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat van participar a les proves Cangur. La prova es va realitzar juntament amb els altres instituts de la ciutat a la UPC. 

 

 

La Prova Cangur és un activitat impulsada per l'Associació internacional

Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques que, per aquesta raó, és l'entitat titular del Cangur en llengua catalana.


 

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema


 

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que per al Cangur-2014 es va celebrar a Edimburg (Escòcia), l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.