Sortida als museus del Disseny i de la Música

1 de març de 2020

 

Els alumnes de 4t d'ESO de les optatives de música i visual i plàstica han anat el dia 20 de febrer a Barcelona, al Museu del Disseny i al Museu de la Música, parant primerament a la Barceloneta per gravar les primeres escenes del musical de Grease que faran els alumnes de 4t.


Aquí us deixem un recull de fotografies de la sortida:

 

Preparats, llestos, JA! A fer atletisme!!!

25 de febrer de 2020


Els passats dies 27 i 28 de gener l'alumnat de 2n i 4t d'ESO, i el passat 18 de febrer, els alumnes de 1r de batxillerat, amb la col·laboració del Consell esportiu de Terrassa, va gaudir d'una jornada d'Atletisme a la pista d'Atletisme de Can Jofresa. 
 

Els i les alumnes van realitzar les modalitats de velocitat, pes, salt d'alçada, salt d'allargada i resistència. Van ser dos dies molt intensos en l'àmbit esportiu, ja que els joves van poder vivenciar la pràctica d'aquest esport en les seves instal·lacions. 


Aquí us deixem un recull de les fotografies fetes!  

 

Jornada d'hoquei

18 de febrer de 2020


El passat dijous 13 de febrer, els alumnes de 1r ESO van anar al Camp Federatiu d'Hoquei situat a l'àrea Olímpica de Terrassa. Van tenir l'oportunitat de gaudir de diversos exercicis de la part tècnica del maneig de l'estic, i després ho van posar en pràctica en un petit partit entre ells.  

 

Replantem els boscos

9 de febrer de 2020

 

Els alumnes de 4t d’ESO, amb la col•laboració del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i l’associació ANDA Terrassa, han realitzat tasques de restauració de la vegetació arbrada i arbustiva a l’Anella Verda, en els boscos propers a Torrebonica. Han plantat més de dos-cents arbres i plantes arbustives!

 

Concert de In Crescendo

30 de gener de 2020

 

Dimarts 28 de gener, els alumnes de 1r d'ESO van anar al Centre Cultural a veure una actuació del grup In Crescendo, guanyador del concurs coral de tv3 "Oh Happy Day".

Sortida a l'escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa

2n de Batxillerat Artístic

30 de gener de 2020

 

El passat dimarts 28 de gener de 2020 els alumnes de 2n de batxillerat de la modalitat d'Arts han anat a l'escola Municipal d'Art i Disseny, ubicada al Vapor Universitari (c/ Colom 114). El Ramon Alemany, director de l'escola, ens han explicat diferents aspectes sobre els cicles formatius de grau superior que ofereixen, que són Disseny d'espais interiors, Arquitectura Efímera, Disseny de gràfica publicitària, Disseny  de gràfica interactiva i Disseny d'elements per a l'espectacle. Professors de cadascuna de les especialitats ens han explicat en què consisteixen i a continuació ens han convidat a veure l'exposició de treballs d'alumnes de l’escola. Ha sigut molt interessant i ens ha posat en contacte amb el que pot ser un futur professional proper.​

 

Maria Ardel

guanya el XII Premi Helena Jubany

de narració curta.

9 de desembre de 2019

 

El passat dilluns 2 de desembre, la Maria Ardel, professora d'anglès del nostre centre, va rebre el XII Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats.

 

Per la Maria, haver obtingut aquest premi ha estat un honor per tot el que significa. Pel que fa la seva obra, “Paper d’estrelles” es tracta d’una narració breu que gira entorn a una ruta literària pel llibre de Mary Poppins. El relat està inspirat en el nostre alumne Víctor Mata Sànchez, que ens va deixar al maig de 2019.

 

L’objectiu del certamen és mantenir viu el record de l’Helena Jubany i la seva passió per tot allò relacionat amb els llibres i la lectura, la jove assassinada el 2 de desembre de 2001 en un crim que encara està per resoldre.

 

Més informació --> Cultura Matarò.

 

Moltes felicitats Maria!

 

Cursos d'estiu de la UPF

2 de novembre de 2019

Durant el curs 2018-2019, l’INS Investigador Blanxart va obtenir dues beques per a participar en els cursos d’estiu de la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona. Us adjuntem una petita valoració de les dues alumnes afortunades.

 

  • Los retos del cerebro. És el títol del curs que l’Erin Gázquez va realitzar a la UPF entre els dies 1 i 5 de juliol.

Personalment em va semblar un gran oportunitat per aprendre coses noves d'un altre àmbit. Em va ajudar a decidir què volia estudiar de cara al futur i va ser molt útil. A part, em va proporcionar una experiència nova i nous coneixements. 

Erin Gázquez Sánchez, 4t ESO

 

 

  • Expressió oral (comunicació). Títol del curs realitzat per la Sara Doménech entre els dies 1 i 5 de juliol.

Em va semblar molt interessant i bastant útil per qualsevol presentació que fem a classe o per qualsevol feina a què ens vulguem dedicar en el futur. Ens van ensenyar a gesticular i parlar de manera que poguéssim persuadir al públic i ho vam posar en pràctica fent programes de ràdio i de televisió. Crec que val la pena fer aquest curs i m'ho vaig passar molt bé.

 

Sara Doménech Fariña, 4t ESO

Campus Ítaca 2019

20 d'octubre de 2019

Entre els dies 4 i 12 de juliol de 2019, cinc alumnes de tercer d’ESO de l’INS Investigador Blanxart (Andrea Chávez, Àlex Corredera, María Espada, Ana Macías i Manel Martín) van participar en el CAMPUS ÍTACA que organitza cada any la Universitat Autònoma de Barcelona per mitjà de la Fundació Autònoma Solidària. En aquests 7 dies, els nois i noies procedents de diferents poblacions del Vallès Occidental, a més de realitzar tallers i activitats lúdiques, van treballar en equip en la preparació d’un projecte que van exposar davant de les famílies en l’acte de cloenda del campus.

 

Els alumnes participants i llurs famílies han fet una valoració molt positiva de l’experiència i ens encoratgen a continuar en el projecte que, en el cas del Blanxart, ja ha complert els quatre anys de participació.

 

El campus és una experiència única en la qual aprens i fas bones amistats. La universitat, molt bonica i els monitors boníssims.”

 

Manel Martín Tomás, alumne de 4t d’ESO