Maria Ardel

guanya el XII Premi Helena Jubany

de narració curta.

9 de desembre de 2019

 

El passat dilluns 2 de desembre, la Maria Ardel, professora d'anglès del nostre centre, va rebre el XII Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats.

 

Per la Maria, haver obtingut aquest premi ha estat un honor per tot el que significa. Pel que fa la seva obra, “Paper d’estrelles” es tracta d’una narració breu que gira entorn a una ruta literària pel llibre de Mary Poppins. El relat està inspirat en el nostre alumne Víctor Mata Sànchez, que ens va deixar al maig de 2019.

 

L’objectiu del certamen és mantenir viu el record de l’Helena Jubany i la seva passió per tot allò relacionat amb els llibres i la lectura, la jove assassinada el 2 de desembre de 2001 en un crim que encara està per resoldre.

 

Més informació --> Cultura Matarò.

 

Moltes felicitats Maria!

 

Cursos d'estiu de la UPF

2 de novembre de 2019

Durant el curs 2018-2019, l’INS Investigador Blanxart va obtenir dues beques per a participar en els cursos d’estiu de la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona. Us adjuntem una petita valoració de les dues alumnes afortunades.

 

  • Los retos del cerebro. És el títol del curs que l’Erin Gázquez va realitzar a la UPF entre els dies 1 i 5 de juliol.

Personalment em va semblar un gran oportunitat per aprendre coses noves d'un altre àmbit. Em va ajudar a decidir què volia estudiar de cara al futur i va ser molt útil. A part, em va proporcionar una experiència nova i nous coneixements. 

Erin Gázquez Sánchez, 4t ESO

 

 

  • Expressió oral (comunicació). Títol del curs realitzat per la Sara Doménech entre els dies 1 i 5 de juliol.

Em va semblar molt interessant i bastant útil per qualsevol presentació que fem a classe o per qualsevol feina a què ens vulguem dedicar en el futur. Ens van ensenyar a gesticular i parlar de manera que poguéssim persuadir al públic i ho vam posar en pràctica fent programes de ràdio i de televisió. Crec que val la pena fer aquest curs i m'ho vaig passar molt bé.

 

Sara Doménech Fariña, 4t ESO

Campus Ítaca 2019

20 d'octubre de 2019

Entre els dies 4 i 12 de juliol de 2019, cinc alumnes de tercer d’ESO de l’INS Investigador Blanxart (Andrea Chávez, Àlex Corredera, María Espada, Ana Macías i Manel Martín) van participar en el CAMPUS ÍTACA que organitza cada any la Universitat Autònoma de Barcelona per mitjà de la Fundació Autònoma Solidària. En aquests 7 dies, els nois i noies procedents de diferents poblacions del Vallès Occidental, a més de realitzar tallers i activitats lúdiques, van treballar en equip en la preparació d’un projecte que van exposar davant de les famílies en l’acte de cloenda del campus.

 

Els alumnes participants i llurs famílies han fet una valoració molt positiva de l’experiència i ens encoratgen a continuar en el projecte que, en el cas del Blanxart, ja ha complert els quatre anys de participació.

 

El campus és una experiència única en la qual aprens i fas bones amistats. La universitat, molt bonica i els monitors boníssims.”

 

Manel Martín Tomás, alumne de 4t d’ESO