"Mar i Cel"

16 de maig de 2019

 

Els alumnes de 2n de batxillerat d'Arts del nostre institut han dissenyat i muntat l'escenografia per l'espectacle musical Mar i Cel (text de Xavier Bru de Sala, basat en l'obra homònima d'Ángel Guimerà, i música de Albert Guinovart). El disseny i construcció dels elements escenogràfics s'han fet al llarg del 3r trimestre a l'assignatura de Disseny amb la professora Marta Ruiz, el muntatge es va portar a terme el divendres 10 de maig a l'auditori de Terrassa i les representacions van ser dissabte 11 a les 8 del vespre i diumenge 12 a les 12 del matí. Tot un èxit! Aquest espectacle amb escenografia, músics, solistes i cors del Conservatori de Terrassa es tornarà a representar el dissabte 25 de maig a les 7 de la tarda al casal cultural i recreatiu de Castellbisbal. Hi esteu tots convidats!

 Sortida a Mons Observans

10 de maig de 2019

 

Per conèixer el patrimoni romà de Catalunya i descobrir com eren les diverses estances d’un palau romà, els nois i noies de primer de la ESO van anar d'excursió a Mons Observans: assentament de Can Tacó, situat a Montmeló.

Allà van participar en una excavació arqueològica al sorral de l’aula d’arqueologia.

 

Departament de Ciències Socials.

 Sortida literària

3 de maig de 2019

 

El passat dilluns, 29 d'abril els alumnes de 1er d ESO vam anar al Centre Cívic President Macià de la nostra ciutat per conèixer els escriptors Álvaro Colomer i Antonio Lozano, autors de la trilogia Terror en la red, en una trobada coordinada per la Biblioteca del Districte 6 de Terrassa. 

El primer dels llibres de la trilogia ha estat lectura obligatòria de l'àrea de Llengua Castellana. Els alumnes han fet preguntes als autors sobre la seva obra, el món literari, la feina d'escriptor, etc. Com a cloenda de l'activitat han signat els llibres que els alumnes portaven.

Taller d'iniciació a l'esgrima 

29 d'abril de 2019

Els nostres alumnes de 2n i 3r, han participat en un taller d'iniciació a l'esgrima a les classes d'Educació Física.  Un dels punts més forts de l’esgrima és que és un esport molt complet ja que combina tant el físic com la ment. Des de l’aspecte físic es treballa la resistència, la força, la velocitat, la flexibilitat, la coordinació, la potència i l’equilibri. Des del vessant mental trobem la capacitat de concentració, la creativitat, el control emocional, el raonament tàctic i la resolució de problemes.

SWI MicroMón@UAB_2.0 

1 d'abril de 2019

Enguany, els nostres alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura de Biologia i Geologia estan participant en el projecte SWI (Small World Initiative). Ja hem fet dues sessions molt interessants i engrescadores.

 

L’objectiu és l'exploració de la diversitat microbiana en els sòls per tal de descobrir microorganismes productors de nous antibiòtics.

 

Podeu seguir-nos a Instagram: SWIUAB.

 

Us passem unes fotos de les primeres sessions!

Esport Adaptat

31 de març 2019

 

El passat divendres 22 de març, els nostres alumnes de 3r i 2n, varen participar en una jornada de futbol per a cecs, dirigida pel Club Horitzó. Sens dubte, una experiència que resultarà exemplar com a vivència esportiva i com una pràctica d’inclusió que, mitjançant l’esport, podrà transmetre valors de sensibilització i normalització envers la discapacitat visual.

 

Kins Korfball

31 de març 2019

 

El passat divendres 29 de març, 4 equips de 3r i 4t del nostre institut, varen participar en el campionat KINS de korfbal a Can Jofresa, va ser una gran experiència per a ells practicar aquest esport on valors com la cooperació, la no-violència, la no especialització, l'habilitat i la coeducació son essencials. El Korfball és un esport originari d'Holanda que consisteix en ficar una pilota per una cistella (sense taulell) i on els equips són mixtes. És un dels exemples més clars de les possibilitats d'evitar la segregació per sexes a l'esport.

 

Pràctiques de GOLF

25 de març de 2019

 

El passat dia 15 de març, els alumnes del nostre centre van començar l'experiència de practicar Golf.

 

El departament d'Educació Física aquest curs escolar 2018-19 va decidir que tot l'alumnat del centre tingui l'oportunitat de practicar Golf, esport considerat d'elit, en un camp real. Això va ser possible per mitjà del Consell Esportiu de Terrassa, que dins de les activitats de promoció el va oferir.


El lloc on es realitza l'activitat és L'Escola de Golf "El Vallès", camp de golf que antigament estava situat al Prat de Llobregat (BCN) i que es va traslladar quan van haver d'ampliar les instal·lacions de l'aeroport. Aquestes instal·lacions estan obertes al públic en general i pertanyen al Real Club de Golf El Prat


S'aniran introduint fotografies, amb opció de descàrrega, a mesura que l'alumnat faci l'activitat.

 

 

Jornada BMX

17 de febrer de 2019

 

Durant el mes de febrer tots els alumnes de 2n d'ESO del nostre centre han gaudit d'una jornada de BMX al circuit de Terrassa. Aquest circuit és un dels més destacats que hi ha a Espanya i es realitzen diverses competicions tant nacionals com internacionals. Aquest ha estat el segon any que ho fem i els nens i nenes s'ho passen d'allò més bé aprenent la tècnica del BMX de velocitat.  El minut aproximadament que trigaven a realitzar el circuit sencer era de molta intensitat, tan física com emocionalment. 

 

El curs vinent més!!

EXPOSICIÓ  "Rembrandt. Geni del gravat"

12 de febrer de 2019

 

El passat 30 i 31 de gener els alumnes de 3r d'ESO d'Història, van visitar l'exposició del Centre Cultural de Terrassa "Rembrandt. Geni del gravat". Els alumnes van poder veure gravats originals del segle XVII, per aprofundir en el coneixement de l'època del Barroc. 

VISITA AL MUSEU DEL DISSENY

I AL MUSEU DE LA MÚSICA

12 de febrer de 2019

 

El dimecres 6 de febrer els alumnes de 4t que fan les optatives d’Educació Visual i Plàstica i Música van visitar el Museu del Disseny i el Museu de la Música a Barcelona. Dins del primer van fer tres recorreguts per les exposicions permanents de disseny de producte, disseny de moda i disseny gràfic. Al segon, van fer una visita on van descobrir totes les famílies d’instruments al llarg de la història i de les diferents cultures d’arreu del món. Al final, van poder tocar alguns instruments.

 

Molt interessant!

 

JORNADA D'HOQUEI

AL CAMP FEDERATIU DE L'ÀREA OLÍMPICA

3 de febrer de 2019

 

Dimarts 15 i divendres 18 de gener els alumnes de 1r ESO van anar al Camp Federatiu d'Hoquei situat a l'Àrea Olímpica. Van practicar diversos exercicis dirigits a la part tècnica del maneig de l'estic i després ho van posar en pràctica en un petit partit entre ells. 

 

VISITA AL MUSEU DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA

20 de desembre de 2018

 

Dijous dia 13 de desembre, els alumnes de primer de batxillerat de l'assignatura, Història del Món Contemporani, van visitar el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, per observar com funcionava una indústria tèxtil durant la Revolució Industrial.

 

CROS ESCOLAR 2018

20 de desembre de 2018

 

El passat dissabte 15 de desembre,es va celebrar el Cros Escolar de Terrassa a les pistes de Can Jofresa.

 

El nostre Institut va participar amb un total de 69 alumnes, dels quals van arribar a classificar-se en les categories:
 

  • Juvenil masculí en segona posició (2°/107), Hamza Boutarfa
  • Juvenil femení en la posició 13°/126, Cande Barrios Billares.
  • Cadet masculí en la posició 21°/125, Mohamed Daih.
  • Cadet femení en la posició 4°/120, Aya El Berkaoui.
  • Infantil masculí (2n any) en la posició 14°/70, Youssef Daihaih.
  • Infantil femení (2n any) en la posició 10°/58, Sara El Angoud.
  • Infantil femení (1r any) en la posició 4°/102, Aroa Jiménez Maneus. 


Cal ressaltar el suport que van rebre els participants del nostre Institut per part dels quatre alumnes de 1r Batxillerat col·laboradors amb el Departament d'Educació Física:  Iris Nerín, Marco Borrome, Alba Valderrama i Paula Canalejo i el fotògraf del grup Kangfu Xia.


Felicitacions a Tots/es per la vostra participació!!