EXCEL·LENTS RESULTATS EN LA SELECTIVITAT

3 de juliol de 2018

 

A la convocatòria de juny de selectivitat s'han presentat 20 alumnes de l'INS Investigador Blanxart, el 90% dels quals han superat les proves.

 

Núria Prieto Fernández, alumna de la modalitat científica, ha reeixit sobre la resta amb una nota global de 13,56 sobre un global de 14, i ha merescut la Distinció de la Prova d’Accés a la Universitat  per haver tret un 9,2 en la fase general.

 

En aquesta mateixa línia d'excel·lència, cal destacar tres alumnes més, amb una nota superior al deu: Arman Pipoyan 10,7; Lídia Sánchez Neila, 10,4, i Xavier  Sánchez Rodríguez, 10,15.

 

Felicitats a tothom pels resultats!

VEREDICTE DEL JURAT EFIM 2018

18 de juny de 2018

 

El passat 4 de maig,  i organitzada des del departament de dibuix, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat van fer una sortida a Girona per visitar el Museu del Cinema i el casc antic de la ciutat, i van aprofitar per fer les fotografies que presentaren al concurs  EFIM 2018 (Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments). L'alumna Constanza Aldana Cafiero de 2n de batxillerat d'arts n'ha quedat finalista i el dijous 5 de juliol a les 19 hores tindrà lloc l'acte de lliurament de premis al Centre d'Arts Santa Mónica de Barcelona. Enhorabona als guanyadors i a la nostra finalista.

 

ACTE DE GRADUACIÓ 2n BATXILLERAT

18 de juny de 2018

 

El passat 14 de juny va tenir lloc l'acte de graduació dels alumnes de 2n de Batxillerat. Els van acompanyar familiars, amics i l'equip de professors. Els desitgem a tots ells molta sort en la nova etapa que començaran.

ELS ALUMNES DE BÀSKETBEAT A L’AUDITORI

18 de juny de 2018

 

Un grup d'alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Blanxart va participar el dimarts 12 de juny en un concert on es convinaven les pilotes de bàsquet i la música. Els nostres alumnes van fer una actuació doble: en solitari, dirigits per Raul Pérez, i en grup, conjuntament amb els alumnes del Mont Perdut i el Cavall Bernat.

 

Aquesta activitat, organitzada pel Servei d'Educació municipal, és la cloenda del treball realitzat pels alumnes de tercer durant tot el curs, amb la supervisió de l'Ana Fabrich, professora del centre, i la direcció del propi Raul Pérez. L'objectiu principal d'aquesta activitat és acompanyar a persones en el seu creixement personal a través de fer, crear i aprendre música en grup i amb pilotes de bàsquet. 

 

És el tercer curs escolar que el Bàsketbeat es porta a terme en la ciutat i el primer any que es realitza en l'INS Blanxart.

 

Aquí podeu veure un vídeo i la notícia al diari:

 

http://terrassadigital.cat/alumnes-de-secundaria-practiquen-la-musica-fent-botar-pilotes-de-basquet/

L'INSTITUT INVESTIGADOR BLANXART,     CONTRA LA VIOLÈNCIA

PARTICIPACIÓ EN L’ACTIVITAT “VINE A L’OLÍMPIC”

9 de maig de 2018

 

Els alumnes de l’aula d’acollida, el passat 8 de maig, vam participar en l’activitat “Vine a l’Olímpic” a les instal·lacions on actualment juga els seus partits com a local el Terrassa Futbol Club.

 

Vam visitar totes les instal·lacions, on se celebraren competicions d’hoquei sobre herba a les olimpíades de l’any 1992; escoltàrem les explicacions  sobre l’estadi i el club i, fins i tot, vam poder jugar un “partidet”.

 

Va ser un matí d’allò més esportiu!

 

SORTIDA LITERÀRIA

23 d'abril de 2018

 

El passat dijous 19 d’abril, els alumnes de 1r d'ESO van realitzar una sortida a la Biblioteca Districte 6 de Terrassa. Allà van conèixer els autors de la novel·la Terror en la red, als qui van preguntar qüestions rellevants sobre la novel·la. A més van aconseguir la signatura dels escriptors.

 

Una sortida on la literatura es va apoderar de tots els nostres sentits, posant especial atenció als valors més intrínsecs de la vida.

EXPOSICIÓ DICOTOMIA

A LA CASA SOLER I PALET

23 d'abril de 2018

 

El passat dimecres 18 d’abril, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat artístic van visitar l’exposició Dicotomia a la casa soler i Palet. En aquesta exposició, els dos artistes integrants del taller TACAT presenten obra realitzada conjuntament i en diàleg. El llenguatge artístic de cada artista es mescla, s’associa, o s’esvaeix a través de les peces, que s’han anat creant en paral·lel, en resposta o en tribut a l’altre. Les obres, realitzades amb dibuix, gravat i collage, van molt més enllà d’aquestes tècniques perquè, en combinar-les, es fan visibles també les interaccions entre elles.

Els alumnes van tenir l’oportunitat de treballar unes obres seguint aquest exercici d’interacció amb els companys, dibuixant en grup i a 4 mans. Va ser una experiència molt creativa.

TERRAoasi 2

a L'INSTITUT INVESTIGADOR BLANXART

18 d'abril de 2018

 

Aquest trimestre hem engegat a l’institut, en col·laboració amb els artistes terrassencs David Corral i Xavier Corral, el projecte TERRAoasi. És un projecte artístic d’intervenció en el territori, en el qual participarem amb els alumnes de 1r F i 3r D d’ESO. El projecte s’anirà definint en funció dels propis interessos del grup i acabarà amb una actuació pública al territori a finals del mes de maig.

MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA

12 d'abril de 2018

 

Els dies 8 i 9 de març, els alumnes de tercer d'ESO van visitar el museu d'Història de Catalunya per realitzar la ruta "1714 escenaris de la guerra de successió"  una passejada pel escenaris cabdals de la Guerra de Successió a Barcelona. Al llarg del recorregut vam visitar els indrets on es produí el setge, que es prolongà durant catorze mesos i culminà l'11 de setembre de 1714 amb l'assalt de les tropes borbòniques comandades per Felip V.

ESPORTS ADAPTATS A 1r BATX

22 de març de 2018

 

El passat 19 de març els alumnes de 1r Batxillerat van gaudir d'una activitat diferent a classe d'Educació Física: van tenir l'oportunitat d'experimentar per ells mateixos el que és un esport adaptat, en aquest cas, el voleibol. Aquesta modalitat està dirigida a persones amb una discapacitat física, l'atròfia o mancança d'un membre inferior del cos (cama). El reglament té algunes diferències respecte al voleibol estàndard, com per exemple, que es juga en un camp reduït i els jugadors estan asseguts al terra.

2n i 3r D'ESO PRACTIQUEN GOLBOL

22 de març de 2018

 

Els nostres alumnes de 2n i 3r d'ESO, varen tenir l'oportunitat de practicar l'esport del golbol en una sessió per grup a càrrec de tècnics del Club Horitzó.

El golbol és un esport d'equip que practiquen esportistes invidents o deficients visuals. Es basa en l'oïda per detectar la trajectòria de la pilota, que porta uns cascavells incorporats. També és important l'orientació en l'espai, que s'aconsegueix mitjançant el tacte, gràcies a les línies del terreny de joc. Com en altres esports, també cal tenir força per llançar la pilota a gol i dominar la tècnica i els aspectes tàctics.

Per fer-ho més real i posar-se completament en la pell dels jugadors, tots els nostres alumnes varen fer la pràctica amb màscara als ulls.

ESQUIADA A LA MASELLA

20 de març de 2018

 

Hem arribat a La Masella. Sol i neu en pols. Fa un dia esplèndid per esquiar.

LA I MOSTRA D'ART FEMENÍ, TOT UN ÈXIT

19 de març de 2018

 

El passat dissabte 17 de març va tenir lloc la presentació del Grup de Dones del barri d'Ègara. La seva presidenta, Irene Sarlé, en un emotiu discurs, va destacar el paper de la dona en la societat. Després d'anys d'inactivitat, el grup de dones resorgeix amb empenta, noves iniciatives i ànims de col·laboració amb diferents entitats del barri especialment amb l'Institut Investigador Blanxart. L'acte va estar acompanyat de l'actuació de les diablesses de la Maurina, un vermut musical i una mostra d'art femení.

 

La professora Marta Ruiz, cap del departament de Visual i Plàstica de l'Institut Investigador Blanxart, va dissenyar la pancarta exposada durant l'acte.  

 

I MOSTRA D'ART FEMENÍ

15 de març de 2018

 

L'Agrupació de Dones d'Ègara organitza la I Mostra d'Art Femení amb la col·laboració del Departament de Visual i Plàstica del nostre institut.

Aquesta mostra, acompanyada d'un vermut musical, serà inaugurada aquest dissabte 17 de març a les 12 del migdia a la seu de l'Associació de Veïns del barri d'Ègara, Pl de la Immaculada, 4.

Esteu tots convidats!!

SORTIDA AL

MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA

8 de març de 2018

 

El dia 27 de febrer, els alumnes de l’aula d’acollida van visitar el MNAC i participaren en el taller “EmocionAR-te: els secrets de la mirada”, a través del qual van aprendre a observar i expressar els sentiments que ens pot transmetre l’art: un quadre, una escultura... Al mateix temps, van comprovar el detallisme de l’obra de Gaudí. Després, passejaren per les Fonts de Montjuic i descobriren on es troba l’Estadi Olímpic, la  Fundació Miró, el port, la Sagrada Família... 

 

Va ser un matí per recordar, fins i tot va caure algun floc de neu!

SORTIDA AL BOSC TANCAT

20 de febrer de 2018

 

El passat dimarts 13 de febrer, els alumnes de 3r d'ESO van fer una sortida al Bosc Tancat de Cerdanyola. Les instal·lacions, construïdes damunt dels arbres, estan preparades per a realitzar jocs que combinen habilitats, destreses i aventura: ponts tibetans, tirolines, troncs en moviment, ponts de xarxa... fins a 118 jocs que fan de Natupark, el Parc d'aventures més gran de tot l'estat. 
 
Tots plegats vàrem patir una mica de fred, però els alumnes varen gaudir d'allò més.

SORTIDA AL CIRCUIT DE BMX

8 de febrer de 2018

 

El divendres 2 de febrer els alumnes de 2n A, D i E d'ESO van fer una sortida al circuit de BMX de Terrassa, una instal·lació magnífica que compleix la normativa olímpica i que pot acollir competicions internacionals. 
L'activitat es va fer per grups i va constar d'una introducció teòrica d'aspectes tècnics i de seguretat, i una part pràctica on els alumnes van poder donar unes quantes voltes al circuit i s'ho van passar d'allò més bé.

SORTIDA AL CENTRE CULTURAL

31 de gener de 2018

 

Els díes 17 i 18 de gener, els alumnes de 1r de l'ESO han visitat l'exposició Josep Guinovart, Mestre  d’amor, al Centre Cultural de Terrassa dintre del cicle Exploradors de l'Art.

 

La mostra és un recull de pintures, gravats i escultures de l’artista català Josep  Guinovart i Bernat (Barcelona 1927 - 2007) que va néixer en una família de pintors de parets, ofici que ell també va practicar en els seus inicis. El seu interès i passió per l’art, però, el van dur a convertir-se en un dels màxims representants de l'informalisme a Catalunya.

 

Després de la visita, els alumnes han participat en un taller de gravat, tot creant unes meravelloses obres que s'exposaran al vestíbul del nostre institut durant els propers dies.

CAMPIONAT DE CROS

22 de novembre de 2017

 

El passat dissabte 18 de novembre, alumnes del Blanxart de tots els nivells van participar en el Campionat de Cros celebrat al circuit de Can Jofresa de Terrassa.

 

Entre els participants, cal destacar la primera posició aconseguida per Ayoub Chibari en categoria juvenil masculina, així com la setena posició d'Aya El Berkaoui en categoria infantil femenina

QUAN SOMRIUS

22 de desembre de 2017

SORTIDA A LA CASA SOLER I PALET

22 de novembre de 2017

 

Aquests primers dies de novembre, els alumnes de 1r de l'ESO han fet una sortida a la Casa Soler i Palet on el Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa hi té una sala d'exposicions dedicada a artistes locals. Després de visitar la mostra de l'artista egarenca Mercé Iborra, anomenada "Seducció d'un jardí", que ha estat presentada per Juan Carlos Estudillo, els alumnes han sortit al pati de la casa i han dibuixat d'una manera descriptiva un arbre que es troba allà mateix.


Us presentem alguns dels meravellosos dibuixos que dónen constància de la gran diversitat de mirades a través de l'expressió artística. No semblen el mateix arbre.

 
Tanmateix, això és el que menys importa, perquè es tracta que cadascú reflecteix, potser sense ser-ne conscient, la seva pròpia emoció davant la realitat.


Bona feina nois!

TALLER AMB ELS MINYONS DE TERRASSA

23 de novembre de 2017

 

Els alumnes de 3r d'ESO han participat en un taller organitzat per la colla castellera dels Minyons de Terrassa, que constava d'una part teòrica i una part pràctica on han pogut realitzar diferents exercicis per parelles i en grup.

Jornada d'atletisme Can Jofresa
15 de novembre de 2017
 
El passat dimecres 15 de novembre, els nostres alumnes de 1r de Batxillerat van anar a les pistes de Can Jofresa per gaudir d'una jornada d'Atletisme. En les diverses proves en què van participar pogueren posar en pràctica els continguts treballats a l'àrea d'Educació Física.
 
Si voleu descarregar les fotos podeu anar a: https://photos.app.goo.gl/1tGmgTuFRMBlREu32

Futbol-Flag Can Jofresa

2 de novembre de 2017

 

El passat 24 d’octubre del 2017 els alumnes de 1r de batxillerat van anar a les Pistes de Can Jofresa per gaudir del Futbol-Flag. Aquesta és una modalitat del Futbol Americà que es juga sense proteccions i sense placatges. En comptes de placar, el jugador ha d'arrencar un petit banderí o bandera a manera de cinturó que porta el rival. 

 

Els monitors dels nostres alumnes, jugadors del Club de Futbol Americà Terrassenc “Terrassa Reds” i el seu entrenador, el Sr. Daniel Hernández Verduzco, ens van a oferir una mostra d’aquest esport.

 

Si voleu descarregar les fotos podeu anar a: 

https://photos.app.goo.gl/nrSp79mW5lwNFl9a2

EXPERIÈNCIA EFIM 2017

2 de novembre de 2017

 

Divendres  27 d´Octubre de 2017 a les 19 h  vàrem assistir, en el Centre d´Arts Santa Mònica, a l´acte de lliurament dels premis de l´Experiència fotogràfica dels monuments EFIM17 organitzats pel Departament de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Consell d´Europa. La finalitat dels premis, que tenen un abast europeu, és difondre el nostre patrimoni històric i artístic mitjançant la fotografia. 

 

Aquest any, han estat guardonades les alumnes següents:

Guanyadora:

Sandra Salmeron

Finalistes:

               Sandra Salmeron

               Solange Piedra

Totes elles han guanyat una passi per tot un any per visitar tots els monuments gestionats pel Departament del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya; a més a més d'una masterclass de fotografia amb Pepo Segura, un fotògraf de gran prestigi especialista en fotografia del patrimoni arquitectònic. La masterclass d'aquest  any es farà al Palau Baró de Quadras, un emblemàtic edifici modernista de la ciutat de Barcelona, obra de Josep Puig i Cadafach.

 

La alumna guanyadora,  a més a més,  tindrà una estada de quatre dies a la ciutat d´Estrasburg per fer una trobada de tots els països participants  en l´experiència fotogràfica.

 

L´activitat en el centre ha estat coordinada pel professor de Visual i Plàstica, Jaume Bertrand, que  també gaudirà de l´esmentada masterclass.