TALLER DE DANCES URBANES
29 de juny de 2017
Els departaments de Música i Educació Física van organitzar el passat dia 31 de maig un taller de Danses Urbanes a càrrec de la ballarina Izaskun Ortega, tota una referència en el ball de Popping i Looking, no sols a Catalunya, també a la resta de l'estat i a nivell europeu.
L'alumnat de 2n ESO al complet va poder gaudir de l'aprenentatge i improvisació de diversos passos característics de les danses urbanes. Des de l'institut agraïm la col•laboració desinteressada d'Izaskun Ortega i l'energia que va desplegar amb els nostres alumnes.
CAMPUS ÍTACA 2017
27 de juny de 2017
Alguns alumnes de 3r d'ESO del nostre centre participen en el Campus Ítaca a la UAB.
El Campus Ítaca persegueix l’objectiu de motivar els nois i noies que estan a punt de començar l’últim curs d’ESO per tal que l’any següent segueixin estudiant. Al llarg del Campus es combinen activitats ludicoesportives i altres de pedagògiques dinamitzades per professorat de la UAB. Els joves es reparteixen en grups d’unes 12 persones i realitzen activitats diverses al llarg del dia: gimcanes, activitats d’investigació, debats, casos a resoldre...
VÍDEO PRESENTACIÓ MURAL CARRER CADIS
20 de juny de 2017
El següent vídeo, realitzat per la nostra alumna Mònica Valderrama, és un recull d'alguns dels moments de la realització del mural del carrer Cadis.
SORTIDES FINAL DE CURS
11 de juny de 2017
El passat divendres dia 9, l'alumnat del nostre centre va realitzar la sortida de final de curs i, com podreu veure a les fotografies, va ser un dia ple d'aventures i diversions!
TEATRE
“EL SOMNI DEL PETIT TURQUESA”.
11 de juny de 2017
El proper dilluns dia 19 de juny a les 19h, us esperem a tots i totes a l'escola JOAN XXIII de Terrassa on alguns alumnes de l'Institut Investigador Blanxart representaran l'obra de teatre "El somni del petit turquesa" ...continuar llegint ...
XERRADA PROTECTORA D'ANIMALS
5 de juny de 2017
El passat dia 24 de maig, ens va visitar la Protectora d’Animals de Sabadell per presentar als nostres alumnes de 2º ESO el Programa educatiu Ciutat i Escola, que duu com a títol: Els animals abandonats i la protectora.
L'objectiu d'aquest programa és el de sensibilitzar la convivència amb els animals domèstics, promoure la solidaritat cap els animals i fomentar la seva defensa i protecció.
LA FESTA DEL TAL COM RAJA
1 de juny de 2017
Aquest dijous 1 de juny ha tingut lloc la presentació de la 17a edició del TAL COM RAJA, el llibre dels alumnes del Blanxart, que recull més de cent textos i il·lustracions dels nostres alumnes i els millors treballs de les classes de 6è de les escoles adscrites a l’institut: La Nova Electra, Antoni Ubach i Joan XXIII .... continuar llegint ...
BERTA SERRA MANZANARES
presenta
MAI NO ET PODRÉ ESTIMAR
de Josep Gòrriz
Dijous, 25 de maig de 2017
L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’institut, davant més de cent persones, familiars, amics i col·laboradors de l’autor, alumnes, exalumnes, professors, mares de l’Ampa, representants de l’Aula de Lletres, membres del curs de relats Natàlia Sallés... Antonia Rodríguez, directora del centre, va fer una càlida introducció de l’autor, Josep Gòrriz, el qual afirmà que aquest era el millor espai per presentar el llibre ... continuar llegint ...
SORTIDA A MONS OBSERVANS
24 de maig de 2017
Els dies 16 i 18 de maig, els nois i noies de 1r d'ESO van anar d'excursió a Mons Observans a conéixer l'assentament romà de Can Tacó, situat a Montmeló. Allà no solament van poder descobrir com eren les diverses estances del palau, decorades amb pintures murals de primer estil pompeià, sinó que també ... continuar llegint...
INAUGURACIÓ DEL MURAL DEDICAT A L'ENGINYER DANIEL BLANXART
El passat dilluns a la tarda es va inaugurar de manera oficial el mural en homenantge a la persona que dóna nom al nostre centre. Aquest mural ha estat subvencionat per la Casa Baumann i l’han elaborat les professores de Visual i Plàstica Marta Ruiz, Rat Gallart, i Ester Ramon. En l’elaboració, que inclou més de cent tonalitats de colors, també hi han participat els alumnes de l’institut.
SORTIDA FINAL DE CURS - JUNY 2017
NATURPARK - BATXILLERAT
SORTIDA FINAL DE CURS - JUNY 2017
CANAL OLÍMPIC - 1r i 2n ESO
BERTA SERRA MANZANARES
presenta
MAI NO ET PODRÉ ESTIMAR
de Josep Gòrriz
Dijous, 25 de maig de 2017
L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’institut, davant més de cent persones, familiars, amics i col·laboradors de l’autor, alumnes, exalumnes, professors, mares de l’Ampa, representants de l’Aula de Lletres, membres del curs de relats Natàlia Sallés... Antonia Rodríguez, directora del centre, va fer una càlida introducció de l’autor, Josep Gòrriz, el qual afirmà que aquest era el millor espai per presentar el llibre, perquè la seva trajectòria literària ha coincidit amb els trenta anys en què hi ha exercit de professor. Berta Serra Manzanares va fer servir un format d’entrevista i projectà fotografies antigues i modernes dels diversos escenaris on transcorre la història, vinculada a la ciutat de Terrassa. La força de l’amor provoca que els dos protagonistes emprenguin un camí iniciàtic cap a l’interior d’ells mateixos; no saben cap on els durà perquè semblen abocats a un amor impossible, però els traurà de la zona de confort en què s’han instal·lat, que els fa sentir còmodes, però no feliços. Els personatges es basen en persones reals, dues d’elles són les professores Íngrid Ballestar (avui a Matadepera) i Begoña Castillo, i la protagonista té el mateix nom i cognom, i la mateixa voluntat de superació, que la nostra alumna de 2n d’ESO Lorena León. Berta Serra Manzanares va fer èmfasi en el capítol d’agraïments, que enceta Pere Cornellas, un professor que va deixar empremta en l’autor i condicionà la seva manera d’ensenyar la llengua i la literatura, un mètode que li ha proporcionat moltes satisfaccions; en aquest sentit, l’autor va citar Montse Ruz, alumna de fa trenta-cinc anys convertida en escriptora viral d’èxit, Núria Marín, poetessa amb una gran força expressiva, o David López, que recorre el món fent reportatges per diferents agències de comunicació. També va tenir paraules per alumnes que actualment completen la seva formació: Souhaila Belhani, Diarra Fall, Eulàlia Piqué, Camila Garcia, Víctor Mata, Oumaima Rouaz, Lucía Chumilla, Maria Espada... El reportatge gràfic va anar a càrrec de Marta Ruiz i Montse Bergadà. Simultàniament a la signatura d’exemplars per part de l’autor, va tenir un lloc un entranyable berenar de família preparat per Montse Bergada, Rosa Samsó i Carme Martí, al gimnàs, de cara a les aromes del jardí primaveral, a l’altra banda del mural dedicat a l’investigador Daniel Blanxart, que dóna nom a l’institut, realitzat pels nostres alumnes sota la impecable supervisió de Rat Gallart, Ester Ramon i Marta Ruiz.
SORTIDA AL JARDÍ BOTÀNIC
Dimarts 18 d'abril de 2017
El dia 5 d'abril, els alumnes de 1r d'ESO van visitar el jardí botànic de Barcelona i malgrat la pluja, van poder comprovar que la primavera ja s'ha instal·lat a casa nostra amb tota la seva esplendor. Acompanyats de monitors, recorregueren tots els racons del jardí i van observar empíricament la importància de les abelles en la pol·linització de les plantes.
LA PASQUA HA ARRIBAT AL BLANXART
18 d'abril de 2017
Alumnes de primer d'ESO han conegut alguna cosa més sobre el significat de regalar ous per Pasqua; una tradició que ja practicaven els antics egipcis i que ha perdurat fins a l'actualitat. També han aprés a fer uns deliciosos ous de xocolata i per últim a buidar ous per poder-los decorar o pintar. Activitats agradables per compartir amb amics o família durant aquests dies del temps Pasqual.
PARTICIPACIÓ EN LES PROVES CANGUR
El dia 16 de març els alumnes del nostre centre van participar en les Proves Cangur de Matemàtiques. Els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO van realitzar les proves a la sala d'actes del nostre centre, mentre que els alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat les van realitzar al campus de la UPC a Terrassa, juntament amb altres 700 alumnes procedents d’una vintena de centres de Rubí, Vacarisses, Viladecavalls i Terrassa.
SORTIDA A L'AQUÀRIUM
Dimecres 15 de febrer de 2017
El dia 30 de gener, els alumnes de 1r d'ESO van gaudir d'un matí a Barcelona on van visitar l'Aquarium per tal de repassar i consolidar els continguts de ciències naturals de 1r d'ESO. Acompanyats d'alguns professors i professores de l'equip docent, van poder observar en directe les diferents espècies que hi viuen. Va ser un matí relaxat i divertit on els coneixements teòrics es van poder viure i posar en pràctica.
SORTIDA A L'ESGLÈSIES DE SANT PERE
Dilluns, 27 de febrer de 2017
Dilluns 20 de febrer de 2017, els alumnes de 2n d'ESO van visitar el Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa. Els va fer de guia Mossèn Toni Deulofeu.
L'Artista Werens, al nostre centre
Dilluns, 27 de febrer de 2017
El dijous 23 de febrer l’artista Werens ha vingut al nostre centre dins del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona “Aventures d’artistes”. Ha explicat als alumnes del batxillerat d’Arts i de l’optativa de Visual i Plàstica de 4t la seva trajectòria artística i ens ha deixat una mostra del seu art a la paret del poliesportiu.
Werens, pseudònim de Ramon Puig, és un dels pioners del grafiti a Catalunya. Artista sabadellenc que fa gairebé tres dècades que omple de color i de controvèrsia els carrers de Catalunya, format a la Massana i al London College of Printing, va viure el moment en què sorgia el moviment grafiter europeu, un corrent de grafiti aliè a l’originari nascut als EUA. Les seves obres d’art urbà s’escampen per incomptables murs d’arreu. Indrets tan diversos com Marràqueix, Venècia, Berlín, Bombai, Nova York, Londres, Lisboa, entre molts d’altres, han vist brotar les seves flors d’entre les escletxes de l’asfalt. Però, el que és cert, és que més enllà de l’estètica, allò que desprenen els grafitis de Werens és denúncia i reivindicació.
«Si el grafiti és l’art que brolla de l’asfalt, dels fonaments dels edificis malmesos i abandonats de les ciutats de tot el món, el grafiti de Werens és una obra artística lliurada a la ciutat de Sabadell en etapes al llarg de més de vint anys. Són figures que s’enfilen pels murs, éssers que sorgeixen de les escletxes, personatges que ens fan aturar, ombres sinuoses que s’imposen estèticament per sobre de les façanes anodines i esmorteïdes de les nostres viles postindustrials; el seu grafiti és colorista, espontani, dinàmic, agosarat, reivindicatiu, és art a l’abast de tothom. Un art, aquest, que no està en venda, que no s’oculta rere una porta de seguretat ni es tanca dins d’una caixa de cabals; un art abandonat amb tota la cura a la seva sort, sense drames, com un petit bot deixat a la deriva en dia d’oratge suau, malgrat que sovint les “brigades especials de neteja” s’hagin encarregat de fer-lo naufragar just després d’haver avarat. Però, ni tan sols en els moments de màxima (i jo diria frenètica) activitat de les “brigades”, ha deixat de sorgir el grafiti de Werens, sempre entusiasta, constant, evolutiu. El seu art és ofert generosament, en definitiva, a tots aquells que vulguin, puguin i es dignin apreciar-lo, a tots aquells capaços de mirar més enllà dels paràmetres més rígidament establerts.» (Werens. Art urbà. Singulars propis artistes sabadellencs contemporanis. Museu d’Art de Sabadell)
“Pintar graffiti és la millor manera d’acostar l’art a tothom, de col·laborar fent del món un lloc més agradable, intentant contrarestar l’absurd pensament dels que prefereixen les ciutats grisses, buides i sense vida.” (florsss!, 2009 Edicions ImpaktesVisuals, Sabadell)
Vídeos: https://vimeo.com/werens
PRESENTACIÓ BATXILLERAT
PARTICIPACIÓ AL CONCURS MATERRASSA
El passat dissabte 13 de maig es va celebrar la final del concurs Materrassa amb una gimcana pel centre de la
ciutat i 3 classificades del nostre Institut: Cristina Hidalgo, Gisela Hosu i Nerea Díaz de 2n d'ESO.
La gimcana va consistir a resoldre sis problemes que estaven amagats pel centre de la ciutat. La primera prova la realitzaren a la plaça de Salvador Espriu, i un cop resolta, es
donaven les coordenades perquè poguessin trobar la segona prova, i així successivament.
Els resultats van ser prou satisfactoris i esperem que l'any que ve continuem participant en aquesta final.
LA FESTA DEL TAL COM SENTS
Dijous 11 de maig de 2017
Presentació del llibre CREMOR D’ESTÓMAC I ALTRES RELATS
Lliurament del 5è Premi de Conte TAL COM SENTS - 2017
La Sala d’Actes de l’institut s’ha omplert de mestres i professors escriptors, alumnes interessats en l’escriptura i el dibuix, mares de l’AMPA..., un públic divers que comparteix l’amor per la cultura i per les seves expressions artístiques. Antonia Rodríguez, directora del centre, ha agraït a l’equip del TAL COM SENTS la feina feta i els objectius assolits en els últims cinc anys ... continuar llegint ...
TAL COM PINTA
27 d'abril de 2017
El dimarts 25 d'abril alguns alumnes voluntaris del 1r del batxillerat d'Arts acompanyats per la professora de Dibuix Marta Ruiz han anat a l'escola Joan XXIII a realitzar l'activitat del Tal com Pinta que consisteix en explicar als alumnes de 6è de primària com s'il·lustra un relat i ajudar-los a il·lustrar el conte que cada grup classe ha seleccionat per publicar al ... continuar llegint ...
DIADA DE SANT JORDI I
VIII MOSTRA GASTRONÒMICA
25 d'abril de 2017
El passat divendres 21 d'abril, vam celebrar en el nostre centre la Diada de Sant Jordi realitzant tot un seguit d'activitats com lliuraments de premis literaris en llengua catalana, castellana, anglesa i francesa, actuacions musicals, representacions teatrals i, també com cada any, el lliurament dels premis de fotografia matemàtica.
Finalment, va tenir lloc la VIII Mostra Gastronòmica, on vam poder tastar plats típics dels diferents pobles i regions d'origen de les persones que formem el Blanxart.
PRÀCTIQUES DE KORFBALL
24 d'abril de 2017
A la tornada de setmana santa, els alumnes de 4t ESO van fer una sortida d'Educació Física al Pavelló de Can Jofresa (Terrassa) per gaudir d'un esport poc conegut, el Korfball.
SORTIDA AL JARDÍ BOTÀNIC
18 d'abril de 2017
El dia 5 d'abril, els alumnes de 1r d'ESO van visitar el jardí botànic de Barcelona i malgrat la pluja, van poder comprovar que la primavera ja s'ha instal·lat a casa nostra amb tota la seva esplendor. Acompanyats de monitors, recorregueren tots els racons del jardí i van observar ... llegir més ...
SORTIDA A MONS OBSERVANS
24 de maig de 2017
Els dies 16 i 18 de maig, els nois i noies de 1r d'ESO van anar d'excursió a Mons Observans a conéixer l'assentament romà de Can Tacó, situat a Montmeló. Allà no solament van poder descobrir com eren les diverses estances del palau, decorades amb pintures murals de primer estil pompeià, sinó que també van poder participar en una excavació arqueològica al sorral de l’aula d’arqueologia, que conté la rèplica, a mida real, de dues estances del jaciment.
ESQUIADA 1r ESO A LA MASELLA
7 d'abril de 2017
EL MURAL JA COMENÇA A TENIR FORMA
4 de desembre de 2016
El departament de Dibuix va rebre el curs 2015-16 una beca del Baumannlab, laboratori de creació jove del servei de Joventut i Lleure infantil de l’ajuntament de Terrassa, dins de la convocatòria de Projectes artístics en contextos educatius.
El projecte consisteix en la realització d’un mural sobre la paret del carrer Cadis que tanca el poliesportiu de l'institut. Aquesta paret en l'actualitat està plena de grafittis espontanis que degraden l'entorn i no reflecteixen la realitat educativa de l'edifici al qual pertanyen. L'objectiu és aconseguir amb aquest mural la integració de l'edifici en el seu voltant, mostrant el caire del nostre alumnat i fent també partícips a les empreses i organismes del voltant, integrant d'aquesta manera tota l’illa que ocupa el nostre centre amb la realitat en la qual està immersa.
El disseny del mural és un homenatge a la persona de Daniel Blanxart, investigador i enginyer olesà i als seus estudis sobre la ginesta com a material tèxtil.
La seva realització ha començat a principis del mes de novembre, sota la direcció de les professores Rat Gallart, Esther Ramón i Marta Ruiz del departament de Dibuix de l’institut. Hi col·laboren alumnes del batxillerat d’Arts i també del cursos de secundària.
La implicació de la gent del carrer creix a mesura que el mural va agafant forma. Hi ha voluntaris per fer algun tros de mural i els comentaris positius són continus. La gent valora l’art i això dóna més força a la nostra feina. Hi ha mares que passen amb els fills i els expliquen ”això tan maco que estan fent els del Blanxart”, la qual cosa ens omple d’orgull. I continuem treballant.
Informació actualitzada a http://baumannlab.cat/node/633