SORTIDA FINAL DE CURS - JUNY 2017

 

NATURPARK - BATXILLERAT

SORTIDA FINAL DE CURS - JUNY 2017

 

CANAL OLÍMPIC - 1r i 2n ESO

BERTA SERRA MANZANARES

 

presenta

 

MAI NO ET PODRÉ ESTIMAR

 

de Josep Gòrriz

 

Dijous, 25 de maig de 2017

L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’institut, davant més de cent persones, familiars, amics i col·laboradors de l’autor, alumnes, exalumnes, professors, mares de l’Ampa, representants de l’Aula de Lletres, membres del curs de relats Natàlia Sallés... Antonia Rodríguez, directora del centre, va fer una càlida introducció de l’autor, Josep Gòrriz, el qual afirmà que aquest era el millor espai per presentar el llibre, perquè la seva trajectòria literària ha coincidit amb els trenta anys en què hi ha exercit de professor. Berta Serra Manzanares va fer servir un format d’entrevista i projectà fotografies antigues i modernes dels diversos escenaris on transcorre la història, vinculada a la ciutat de Terrassa. La força de l’amor provoca que els dos protagonistes emprenguin un camí iniciàtic cap a l’interior d’ells mateixos; no saben cap on els durà perquè semblen abocats a un amor impossible, però els traurà de la zona de confort en què s’han instal·lat, que els fa sentir còmodes, però no feliços. Els personatges es basen en persones reals, dues d’elles són les professores Íngrid Ballestar (avui a Matadepera) i Begoña Castillo, i la protagonista té el mateix nom i cognom, i la mateixa voluntat de superació, que la nostra alumna de 2n d’ESO Lorena León. Berta Serra Manzanares va fer èmfasi en el capítol d’agraïments, que enceta Pere Cornellas, un professor que va deixar empremta en l’autor i condicionà la seva manera d’ensenyar la llengua i la literatura, un mètode que li ha proporcionat moltes satisfaccions; en aquest sentit, l’autor va citar Montse Ruz, alumna de fa trenta-cinc anys convertida en escriptora viral d’èxit, Núria Marín, poetessa amb una gran força expressiva, o David López, que recorre el món fent reportatges per diferents agències de comunicació. També va tenir paraules per alumnes que actualment completen la seva formació: Souhaila Belhani, Diarra Fall, Eulàlia Piqué, Camila Garcia, Víctor Mata, Oumaima Rouaz, Lucía Chumilla, Maria Espada...  El reportatge gràfic va anar a càrrec de Marta Ruiz i Montse Bergadà. Simultàniament a la signatura d’exemplars per part de l’autor, va tenir un lloc un entranyable berenar de família preparat per Montse Bergada, Rosa Samsó i Carme Martí, al gimnàs, de cara a les aromes del jardí primaveral, a l’altra banda del mural dedicat a l’investigador Daniel Blanxart, que dóna nom a l’institut, realitzat pels nostres alumnes sota la impecable supervisió de Rat Gallart, Ester Ramon i Marta Ruiz.

SORTIDA AL JARDÍ BOTÀNIC

Dimarts 18 d'abril de 2017

 

El dia 5 d'abril, els alumnes de 1r d'ESO van visitar el jardí botànic de Barcelona i malgrat la pluja, van poder comprovar que la primavera ja s'ha instal·lat a casa nostra amb tota la seva esplendor. Acompanyats de monitors, recorregueren tots els racons del jardí i van observar empíricament la importància de les abelles en la pol·linització de les plantes.

 

 

LA PASQUA HA ARRIBAT AL BLANXART

18 d'abril de 2017

 

Alumnes de primer d'ESO han conegut alguna cosa més sobre el significat de regalar ous per Pasqua; una tradició que ja practicaven els antics egipcis i que ha perdurat fins a l'actualitat. També han aprés a fer uns deliciosos ous de xocolata i per últim a buidar ous per poder-los decorar o pintar. Activitats agradables per compartir amb amics o família durant aquests dies del temps Pasqual.

 

 

PARTICIPACIÓ EN LES PROVES CANGUR

 

El dia 16 de març els alumnes del nostre centre van participar en les Proves Cangur de Matemàtiques. Els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO van realitzar les proves a la sala d'actes del nostre centre, mentre que els alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat les van realitzar al campus de la UPC a Terrassa, juntament amb altres 700 alumnes procedents d’una vintena de centres de Rubí, Vacarisses, Viladecavalls i Terrassa.

 
Les Proves Cangur són un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament. Van néixer a Catalunya l’any 1996, seguint l’exemple francès de Kangorou. Aquest model s’ha estès a 49 països i ja aplega més de 6 milions d’alumnes amb l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès.  Les proves consisteixen a resoldre, durant una hora i quart, trenta reptes matemàtics amb continguts relacionats amb diferents àmbits com l'aritmètica, la geometria, el càlcul, la lògica i la probabilitat 
 
Esperem que hagi estat una bona experiència per als nostres alumnes.

 

SORTIDA A L'AQUÀRIUM

Dimecres 15 de febrer de 2017

 

El dia 30 de gener, els alumnes de 1r d'ESO van gaudir d'un matí a Barcelona on van visitar l'Aquarium per tal de repassar i consolidar els continguts de ciències naturals de 1r d'ESO. Acompanyats d'alguns professors i professores de l'equip docent, van poder observar en directe les diferents espècies que hi viuen. Va ser un matí relaxat i divertit on els coneixements teòrics es van poder viure i posar en pràctica.

 

SORTIDA A L'ESGLÈSIES DE SANT PERE

Dilluns, 27 de febrer de 2017

 

Dilluns 20 de febrer de 2017, els alumnes de 2n d'ESO van visitar el Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa. Els va fer de guia Mossèn Toni Deulofeu.

 

Els alumnes també van tenir l'oportunitat d'escoltar un petit concert d'orgue a càrrec d'en Jordi Figueres, que va mostrar les característiques d'aquest instrument tan singular.
 

L'Artista Werens, al nostre centre

Dilluns, 27 de febrer de 2017

El dijous 23 de febrer l’artista Werens ha vingut al nostre centre dins del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona “Aventures d’artistes”. Ha explicat als alumnes del batxillerat d’Arts i de l’optativa de Visual i Plàstica de 4t la seva trajectòria artística i ens ha deixat una mostra del seu art a la paret del poliesportiu.

 

Werens, pseudònim de Ramon Puig, és un dels pioners del grafiti a Catalunya. Artista sabadellenc que fa gairebé tres dècades que omple de color i de controvèrsia els carrers de Catalunya, format a la Massana i al London College of Printing, va viure el moment en què sorgia el moviment grafiter europeu, un corrent de grafiti aliè a l’originari nascut als EUA. Les seves obres d’art urbà s’escampen per incomptables murs d’arreu. Indrets tan diversos com Marràqueix, Venècia, Berlín, Bombai, Nova York, Londres, Lisboa, entre molts d’altres, han vist brotar les seves flors d’entre les escletxes de l’asfalt. Però, el que és cert, és que més enllà de l’estètica, allò que desprenen els grafitis de Werens és denúncia i reivindicació.

 

«Si el grafiti és l’art que brolla de l’asfalt, dels fonaments dels edificis malmesos i abandonats de les ciutats de tot el món, el grafiti de Werens és una obra artística lliurada a la ciutat de Sabadell en etapes al llarg de més de vint anys. Són figures que s’enfilen pels murs, éssers que sorgeixen de les escletxes, personatges que ens fan aturar, ombres sinuoses que s’imposen estèticament per sobre de les façanes anodines i esmorteïdes de les nostres viles postindustrials; el seu grafiti és colorista, espontani, dinàmic, agosarat, reivindicatiu, és art a l’abast de tothom. Un art, aquest, que no està en venda, que no s’oculta rere una porta de seguretat ni es tanca dins d’una caixa de cabals; un art abandonat amb tota la cura a la seva sort, sense drames, com un petit bot deixat a la deriva en dia d’oratge suau, malgrat que sovint les “brigades especials de neteja” s’hagin encarregat de fer-lo naufragar just després d’haver avarat. Però, ni tan sols en els moments de màxima (i jo diria frenètica) activitat de les “brigades”, ha deixat de sorgir el grafiti de Werens, sempre entusiasta, constant, evolutiu. El seu art és ofert generosament, en definitiva, a tots aquells que vulguin, puguin i es dignin apreciar-lo, a tots aquells capaços de mirar més enllà dels paràmetres més rígidament establerts.» (Werens. Art urbà. Singulars propis artistes sabadellencs contemporanis. Museu d’Art de Sabadell)

 

“Pintar graffiti és la millor manera d’acostar l’art a tothom, de col·laborar fent del món un lloc més agradable, intentant contrarestar l’absurd pensament dels que prefereixen les ciutats grisses, buides i sense vida.” (florsss!, 2009 Edicions ImpaktesVisuals, Sabadell)

 

www.werens.com

www.impaktesvisuals.com

Vídeos: https://vimeo.com/werens

 

PRESENTACIÓ BATXILLERAT

 

PARTICIPACIÓ AL CONCURS MATERRASSA

18  de maig 2017
 

El passat dissabte 13 de maig es va celebrar la final del concurs Materrassa amb una gimcana pel centre de la ciutat i 3 classificades del nostre Institut: Cristina Hidalgo, Gisela Hosu i Nerea Díaz de 2n d'ESO.

La gimcana va consistir a resoldre sis problemes que estaven amagats pel centre de la ciutat. La primera prova la realitzaren a la plaça de Salvador Espriu, i un cop resolta, es donaven les coordenades perquè poguessin trobar la segona prova, i així successivament.

Els resultats van ser prou satisfactoris i esperem que l'any que ve continuem participant en aquesta final.

La Sala d’Actes de l’institut s’ha omplert de mestres i professors escriptors, alumnes interessats en l’escriptura i el dibuix, mares de l’AMPA..., un públic divers que comparteix l’amor per la cultura i per les seves expressions artístiques. Antonia Rodríguez, directora del centre, ha agraït a l’equip del TAL COM SENTS la feina feta i els objectius assolits en els últims cinc anys ... continuar llegint ...

TAL COM PINTA

27 d'abril de 2017

El dimarts 25 d'abril alguns alumnes voluntaris del 1r del batxillerat d'Arts acompanyats per la professora de Dibuix Marta Ruiz han anat a l'escola Joan XXIII a realitzar l'activitat del Tal com Pinta que consisteix en explicar als alumnes de 6è de primària com s'il·lustra un relat i ajudar-los a il·lustrar el conte que cada grup classe ha seleccionat per publicar al  ... continuar llegint ...

DIADA DE SANT JORDI I

VIII MOSTRA GASTRONÒMICA

25 d'abril de 2017

 

El passat divendres 21 d'abril, vam celebrar en el nostre centre la Diada de Sant Jordi realitzant tot un seguit d'activitats com lliuraments de premis literaris en llengua catalana, castellana, anglesa i francesa, actuacions musicals, representacions teatrals i, també com cada any, el lliurament dels premis de fotografia matemàtica.

 

Finalment, va tenir lloc la VIII Mostra Gastronòmica, on vam poder tastar plats típics dels diferents pobles i regions d'origen de les persones que formem el Blanxart.

PRÀCTIQUES DE KORFBALL

24 d'abril de 2017

 

A la tornada de setmana santa, els alumnes de 4t ESO van fer una sortida d'Educació Física al Pavelló de Can Jofresa (Terrassa) per gaudir d'un esport poc conegut, el Korfball.

SORTIDA AL JARDÍ BOTÀNIC

18 d'abril de 2017

 

El dia 5 d'abril, els alumnes de 1r d'ESO van visitar el jardí botànic de Barcelona i malgrat la pluja, van poder comprovar que la primavera ja s'ha instal·lat a casa nostra amb tota la seva esplendor. Acompanyats de monitors, recorregueren tots els racons del jardí i van observar ... llegir més ...

SORTIDA A MONS OBSERVANS

24 de maig de 2017

 

Els dies 16 i 18 de maig, els nois i noies de 1r d'ESO van anar d'excursió a Mons Observans a conéixer l'assentament romà de Can Tacó, situat a Montmeló. Allà no solament van poder descobrir com eren les diverses estances del palau, decorades amb pintures murals de primer estil pompeià, sinó que també van poder participar en una excavació arqueològica al sorral de l’aula d’arqueologia, que conté la rèplica, a mida real, de dues estances del jaciment.

 

Com podeu veure a les imatges, s'ho van passar d'allò més bé!

ESQUIADA 1r ESO A LA MASELLA

7 d'abril de 2017

 

Ahir dijous i avui divendres, alguns alumnes de 1r d'ESO estan d'esquiada. S'ho estan passant molt bé, i n'estan aprenent molt! Aquí teniu algunes fotos del dia d'ahir!