NOTÍCIES CURS 2015-16

Sortida al teatre

EL ALCALDE DE ZALAMEA

3 d'abril del 2016

 

El 4 de març, alumnes de 3r d'ESO i de Batxillerat van assitir al Teatre Lliure a la representació de El Alcalde de Zalamea, de Pedro Calderón de la Barca, un dels texts fonamentals del teatre del Segle d'Or. La funció és una de les cinc representacions que la Compañía Nacional de Teatro Clásico va oferir a Barcelona. 

 

Sortida a l'ajuntament de Barcelona

3 d'abril de 2016

El 29 de març Vanesa Valiño Esparducer, Cap de Gabinet de la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, va concedir una entrevista d’una hora a alumnes de 4rt d’ESO del nostre institut.

 

L’entrevista forma part de les activitats del projecte “El País de los Estudiantes”, en què participen els alumnes de quart, dirigits per la professora Maria Alberola, del Seminari de Castellà. 

 

En acabar, Vanesa Valiño ens va ensenyar el Saló de Cent i el Saló de Plens de l’Ajuntament.

 

Esto es pan comido

Bufar i fer ampolles

UN LLIGAM DE CULTURES

 16 de juny de 2016

 

Català, castellà, àrab, xinés, italià, armeni… són només algunes de les llengües  en les que nosaltres, la gent del Blanxart, pensem, parlem i mengem. El següent vídeo recull frases fetes o expressions que els nostres alumnes ens van portar el dia de la VII Mostra Gastronòmica relacionades amb el menjar. El resultat va ser sorprenent. No us ho perdeu!

Trobada d'escoles a la fresca

7 de juny de 2016

>>>>> Fes clic per ampliar la matge <<<<<<

 

Aquest divendres 10 de juny celebrarem la incorporació a l'Institut de la primera promoció d'alumnes de l'escola La Nova Electra. Les comunitats educatives del Blanxart, Antoni Ubach, La Nova Electra i Joan XXIII hem preparat amb molta il·lusió aquesta I Trobada d'escoles a la fresca en la qual us convidem a participar. Entre les 17.30 i les 20.00 hores, al pati de l'Institut, podreu gaudir amb les exhibicions i participar en els tallers. Entre tots i totes construirem l'institut que volem.

 

     Veniu; us hi esperem!

Sortida a l'Aquàrium

5 de juny del 2016

 

El passat dijous dia 26 de maig, els alumnes de 1r de la ESO del nostre centre van visitar l'Aquàrium a Barcelona.

 

Joves dibuixants urbans de Terrassa

29 de maig de 2016

 

Els alumnes del Blanxart han participat en el projecte "Joves dibuixants urbans de Terrassa". El projecte consisteix en crear un grup organitzat de dibuixants urbans inspirats en els Urbans Sketchers per l´Escola Cultura Pràctica.

 

Han participat els següents centres:

 

  • Cultura Pràctica
  • Escola Vedruna de Sant Llorenç de Munt 
  • Institut Investigador Blanxart

 

Diada de Sant Jordi i

VII Mostra Gastronòmica

28 d'abril de 2016

 

El passat 22 d'abril vam celebrar en el centre la Diada de Sant Jordi. Així mateix, vam recordar el IV centenari de les morts de Cervantes i Shakespeare.

 

Durant la Diada hi va haver lliurament de premis literaris en llengua catalana, anglesa i francesa, actuacions musicals, representacions teatrals i, també com cada any, el lliurament dels premis de fotografia matemàtica.

 

Finalment, va tenir lloc la VII Mostra Gastronòmica, on vam poder tastar plats típics de més de 10 països i regions diferents.

Sortida al Parlament

25 d'abril de 2016

 

El passat 12 d’abril els alumnes d’Educació eticocívica de 4t ESO A i 4t ESO B han visitat el Parlament de Catalunya.  L’alumnat, per mitjà d’un joc de rol, han fet de diputats. Han elaborat programes de govern, s'han constituït en grups parlamentaris, han pactat, han votat i finalment han elegit qui presidirà la Generalitat de Catalunya. Després de participar en el joc de rol, el personal del Parlament els ha mostrat els espais més emblemàtics de l’edifici.

El Pica Lletres, al canal Terrassa Vallès

25 de febrer de 2016

 

 

Els alumnes de 3r d'ESO del nostre centre van participar en el concurs lingüístic

'Pica Lletres' per posar a prova el nivell de català dels alumnes d’aquesta comarca. En total, hi participen 90 estudiants de 3r d’ESO d’una vintena de centres, disposats a demostrar la seva habilitat a l’hora de lletrejar paraules i resoldre jocs lingüístics

 

El Canal Terrassa Vallès va emetre el programa de l'eliminatòria en la que van participar els nostres alumnes. Ja podeu veure el vídeo del programa:

     

Campionat de Terrassa de tennis taula

DESTACADA ACTUACIÓ DELS NOSTRES ESPORTISTES

7 de febrer de 2016

 

El passat divendres, 29 de gener de 2016, es van disputar a les instal·lacions del gimnàs de l’Institut Blanxart les finals del campionat de Terrassa de Tennis Taula Individual, on els esportistes del Blanxart van tenir una actuació molt destacada en les dues categories en les que es participava.

 

         Els resultats van ser els següents:

Sortida a l'Escola Superior de Disseny

 LCI Barcelona  

24 de gener de 2016

El dijous 21 de gener de 2016 els alumnes de segon curs del batxillerat d’Arts van visitar l’escola superior de Disseny LCI Barcelona, on ens van presentar els estudis de grau de Disseny de Moda, Disseny Gràfic, Disseny de Producte i Disseny d’Interiors. A més a més, van fer un taller de “Il·lustració aplicada al disseny”, dirigits per la professora Roser que ens va presentar el tema de manera molt il·lustrativa (com no podria ser menys...) i molt engrescadora.   Els resultats són aquests moodboards (panels explicatius) on a través de la tècnica del collage s’il·lustren les característiques d’un perfum destinat a un perfil de client inventat pels alumnes.

 

Va ser una jornada intensa i molt creativa. Segur que repetim el curs vinent i esperem que algun dia els nostres alumnes puguin estar treballant en aquest món tan interessant i prometedor del disseny.

 

El pessebre del Blanxart

guanyador del 2n premi del

84è concurs de pessebres

24 de gener de 2016

L'Institut Investigador Blanxart ha resultat guanyador del segon premi del 84è Concurs de Pessebres de Terrassa i Comarques en la categoria Escolar, concurs organitzat per L’Associació de Pessebristes de Terrassa i un dels certàmens artístics més veterans de la nostra ciutat.

 

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper diumenge 31 de gener a les 12h en el Restaurant Imperial, on tots els premiats estan convidats.

 

El pessebre, inspirat en els personatges dels Minions, està instal·lat en el vestíbul del centre i es pot visitar fins el dia 2 de febrer de 16.30 a 20h.

 

Enhorabona als alumnes de 1r de la ESO i a les professores Rat Gallart i Ester Ramon, del departament de Visual i Plàstica, que l'han fet possible. 

 

Veure la notícia al Diari de Terrassa

Sortida a l'estudi TIGOMIGO

3 d'abril de 2016

 

 

El dijous 10 de març els alumnes de 2n del batxillerat d’Arts van anar a visitar l’estudi Tigomigo, espai d’exposició d’obres d’art i taller al carrer Viveret 17 de Terrassa. L’estudi Tigomigo és un espai d’art en el centre de Terrassa. El seu objectiu és difondre l’obra de artistes contemporanis i convertir-se en un punt de diàleg, experimentació i creativitat on compartir la passió per l’art. El Paulo Cacais, artista visual i propietari de l’estudi, ens va rebre i ens va explicar l'exposició que en aquell moment hi havia a la sala i el funcionament de les galeries d’art, així com el procés per arribar a exposar. Ens va semblar interessant i molt útil el punt de vista donat pel Paulo. Ens va animar a visitar el seu estudi quan vulguem i a apropar-nos a l’art dels museus i de les galeries. Per trobar més informació sobre Tigomigo, podeu consultar la web www.tigomigo.com.

 

 

Ángela Portillo, guanyadroa del

16è concurs de punts de llibre

 

Aquest any el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa juntament amb la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat ha convocat el 16è concurs de punts de llibre. Hi participen alumnes d’escoles de infantil, primària, secundària i educació especial. Gairebé 400 punts seleccionats en els propis centres educatius es presenten al concurs que concedeix tres premis en cada categoria: categoria A, d’infantil a 4t de primària i categoria B, de 5è a 4t d’ESO.

 

En aquesta edició el 1r premi de la categoria B l’ha guanyat l’Àngela Portillo, alumna de 1r d’ESO de l’institut Investigador Blanxart. Treballat des de les assignatures de Visual i Plàstica i de Llengua castellana, el punt de llibre tracta la temàtica del Quixot donat que enguany es celebra el 4t centenari de la mort de Miquel de Cervantes. La tècnica amb el que ha sigut realitzat és gravat amb linòleum i paper de seda.

 

El lliurament dels premis va ser el passat dimecres 20 d’abril i també es va fer la inauguració oficial de l’exposició de tots els punts de llibre presentats al concurs. El muntatge de l’exposició el van fer els alumnes de 1r i 2n de batxillerat d’Arts de l’institut Investigador Blanxart des de les assignatures de Dibuix Tècnic I i Disseny. També el muntatge recull la temàtica del Quixot, presentant com a superfície expositiva 10 molins de vent de diferents mides i a escala dels de Campo de Criptana, fets amb cartró.

 

El Diari de Terrassa va fer eco de la notícia al endemà. Podeu llegir-ne més al següent enllaç:

 

http://www.diarideterrassa.es/terrassa/2016/04/21/puntos-libro-premios-creatividad-artistica-alumnos/26834.html

 

Enhorabona i molt bona feina tots!

Terror en la red

8 de maig de 2016

 

 

El passat dimecres 27 d’abril, els alumnes de 1r ESO del nostre centre van realitzar una sortida Centre Cívic de Francesc Macià amb motiu del col·loqui a càrrec de l’Álvaro Colomer i l’Antonio Lozano,  autors de "Terror en la red", trilogia que actualment estan llegint els nostres alumnes a la matèria de castellà. Aquí teniu un resum de l'experiència: 

 

ELS ALUMNES DE BATXILLERAT GAUDEIXEN AMB l'OBRA TEATRAL "FEDRA"

Publicat dijous, 7 de maig del 2015

 

 

El passat dijous 12 de març, alguns alumnes de batxillerat i de quart de la ESO, van assistir a la representació de l'obra teatral Fedra, de Jean Racine, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Emma Vilarasau i Mercè Sampietro, entre d'altres.  Va ser una gran experiència! 

 

Si voleu saber més coses d'aquest clàssic teatral, cliqueu aquí.

SORTIDA A CAIXAFÒRUM

Publicat dissabte, 2 d'abril de 2016

El dijous 17 de març els alumnes de la optativa de Visual i Plàstica de 4t d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat d’Arts vam anar al Caixafòrum (Barcelona) per veure dues exposicions: “Comisart. Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes” i “Modernisme i Modernitat”. En la primera hi havia exposades obres d’art contemporani en diferents formats (pintura, escultura i audiovisual); amb aquesta mostra vam conèixer una nova forma de tractar l’art que no estem acostumats a veure. En la segona vam fer un recorregut per tot el museu i ens van explicar els orígens de l’edifici, ja que no sempre ha estat com el coneixem actualment; vam descobrir que Caixafòrum va aprofitar la estructura d’una fàbrica tèxtil modernista, construïda per l’arquitecte Puig i Cadafalch a principis del segle XX. Va ser una visita guiada molt dinàmica i que ens va sorprendre gratament. 

 

TALLER EXPLORADORS DE L'ART

29 de maig de 2016

Els alumnes de 1r i 3r de la ESO van visitar el Centre Cultural els dies 18 i 19 de maig dins del cicle Exploradors de l'Art.


El taller va consistir en una visita guiada per una exposició de gravats de diversos artistes d’avantguarda entre els quals hi destacaven Antoni Tapies, Alexander Calder i sobretot Joan Miró.
Varen estudiar els aspectes més importants del seu art i, en acabar, varen fer un exercici pràctic de gravat reinterpretant l'estil de Miró utilitzant goma eva com a material de suport.

 

 

VISITA A

L'ESCOLA MUNICIPAL D'ART I DISSENY 

Publicat diumenge, 14 de febrer de 2016

 

El dimecres 3 de febrer els alumnes de 2n de batxillerat d'Arts van visitar l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa. Ens van rebre professors dels tres cicles formatius de grau superior que actualment ofereix l'escola: CFGS de Disseny gràfic, Disseny d'interiors i Disseny d'elements per l'espectacle. Ens van explicar en què consisteixen cadascú d'aquests cicles, assignatures que es cursen, quines sortides professionals tenen aquestes titulacions, etc. Ens van semblar molt interessants. A continuació ens van oferir la possibilitat de fer tres tallers de cadascuna de les modalitats de disseny, però tothom va triar el taller corresponent a la nova modalitat que es començarà a cursar a partir d'aquest setembre, disseny d'elements per l'espectacle. Mireu les fotos, engrescador, oi?

PROJECTE  ENFAIXA'T 

Publicat dimarts, 8 de desembre de 2015

El Projecte ENFAIXA’T segueix amb bon ritme. Tots els centres estan millorant la seva tècnica i s’està creant molt caliu entre els participants.

 

El passat 21 de Novembre, coincidint amb l’actuació de vigília de la DIADA DELS MINYONS DE TERRASSA, tots els participants vam compartir un ASSAIG AL CARRER.

 

L’assaig va ser molt profitós, ens vam conèixer els uns amb els altres; estudiants de tots els centres amb tots els monitors també. Vam fer lligams entre centres i vam poder treballar plegats per sumar esforços i millorar. La participació va ser força alta!

 

Us adjuntem unes fotografies perquè podeu comprovar l’ambient festiu que hi havia!

 

Us informem que aquest divendres tornarem a repetir l’experiència, però aqueta vegada farem un ASSAIG COMPARTIT AL LOCAL DELS MINYONS, on podrem treballar més detalladament aquells aspectes castelleres més complicats. L’assaig es farà de 17:30 a 19 i tots els participants i públic (professors, pares, mares, amics....) que s’hi vulgui sumar hi sereu benvinguts!

 

Recordeu que el diumenge 20 de desembre farem l’actuació final amb festa i dinar inclòs! No cal recordar que hi sou tos convidats!

 

Seguim!

L'Institut Investigador Blanxart participa al projecte ENFAIXA'T

16 de novembre de 2015

 

Aquest any l'institut s’adhereix al projecte Enfaixa’t. El projecte ENFAIXA’T és un projecte que es realitza a alguns centre educatius de la ciutat de Terrassa. Actualment hi participen IES Blanxart. IES Egara, IES Nicolau Copèrnic, Escola la Tecnos, Escola Andersen, Escola Cultura Pràctica  i l’Escola La Llar.

 

Es tracta de crear una colla castellera a cada centre. S’inicia a partir de 10 tallers de castells  amb uns monitors que guien als participants i els donen suport perquè els mateixos siguin el propi motor de la creació i gestió de la colla castellera al centre. Són els joves els protagonistes del seu projecte en el qual i a través de ell aprendran una sèrie de valors que són intrínsecs als Castells i a la formació de colles castelleres.

 

A través d’aquestes 10 sessions viuran des de la gestació, l’aprenentatge de la tècnica, l’organització de la colla, la pròpia tècnica castellera i l’emoció de l’exhibició final.

 

Hi haurà una exhibició final on les colles dels centres tindran l’oportunitat de poder conèixer i compartir l’experiència participant en una diada castellera amb la colla Minyons de Terrassa en una de les actuacions més importants de cultura popular a la ciutat.

 

Els assaigs es realitzen cada dijous de 17:15 a 18:45. Sempre sou a temps d’apuntar-vos-hi!