NOTÍCIES CURS 2011-2012

16 de maig de 2012

 

Acte d'entrega dels premis del "Tal com raja" de l'alumnat de batxillerat nocturn

 

Aquesta tarda s'ha celebrat a la sala d'actes de l'institut l'entrega dels premis del "Tal com raja" corresponents a l'alumnat de batxillerat nocturn.

 

Els professors responsables de llengua catalana, castellana i anglesa en el nocturn, en Josep Gòrriz, l'Antonia Rodriguez i la Montse Andreu, respectivament, han conduït l'acte, en el qual han llegit i comentat un text triat per cada un d'ells i la resolució del jurat, otorgant un premi finalista i un guanyador en cadascuna de les tres llengües.

 

Els guanyadors d'aquest curs 2011-2012 han estat:

 

Llengua catalana

Finalista: "Pou sense fons", d'Ester Moreno (2n Batx E)

Guanyador: "Què vols de mi?", d'Aya Belhaj (2n Batx D)

 

Llengua castellana

Finalista: "Vaya nochecita", de Raúl Salvador (2n Batx D)

Guanyador: "Aviso", de Violeta Rodríguez (2n Batx E)

 

Llengua anglesa

Finalista: "Marrakech", de Zinab Zoubir (2n Batx D)

Guanyador: "Older Students", de Damià Macías (2n Batx E) 

13 de maig de 2012

 

Jocs Esportius Escolars de Catalunya

 

L'equip Juvenil Masculí de Bàsquet s'ha classificat per a la Final Nacional.

Jordi Carvajal de 2n C de Batx s'ha classificat per a la Final Nacional de Tennis Taula.

Daniel Sánchez de 1r A de Batx s'ha classificat per a la Final Nacional de Natació.

Liz Coronado de 2n A d'ESO s'ha classificat per a la Final Nacional de Bàdminton.

 

Més informació a la pàgina d'Activitats Extraescolars.

 

10 de maig de 2012

 

Finalització dels Tastets

 

Alguns alumnes de l'Institut Investigador Blanxart, han participat en activitats de formació específiques organitzades per l'Ajuntament de Terrassa. Aquestes activitats estaven orientades a ensenyar oficis a través d'activitats de caire més pràctic. Entre els diferents tastets d'oficis destaquen el d'operari de fresa i torn, el d'operari de producció, perruqueria, cuina etc. Aquestes activitats s'han realitzat al llarg de tot el curs, i els nostres alumnes han quedat molt satisfets, a més els ha ajudat a clarificar el seu futur acadèmic i professional.19 d'abril de 2012

 

Cloenda dels Voluntaris lingüístics

 

El passat dijous 19 d'abril, tots els alumnes del Blanxart que formen part del voluntariat per la llengua del CPNL amb l'activitat "Voluntaris lingüístics", van assistir a la cloenda d'aquesta activitat. Es va celebrar al Centre Cívic M. Aurèlia Capmany i van assistir els diferents centres educatius de Terrassa.

 

Aquest any es va realitzar un concurs, "La Teva Paraula Preferida" en el que els alumnes de cada centre van triar quina paraula els hi agrada més en català. Els nostres alumnes van triar "estimar".

 

Recordem que l'objectiu d'aquesta activitat és potenciar l'ús del català amb la formació de parelles lingüístiques entre alumnes de secundària que dominen el català i altres que el volen aprendre.

 

Segur que tots han aprés i han gaudit d'aquesta experiència.

9 de març de 2012

 

Última visita de les escoles a l'institut: l'Escola Joan XXIII

 

Avui hem rebut la visita dels alumnes de sisè de primària de l'Escola Joan XXIII. Aquesta ha estat la tercera de les tres visites de les escoles adscrites a l'institut.

 

Els nois i noies, acompanyats dels seus mestres, han pogut conèixer les instal·lacions de l'institut de la mà d'alumnat de primer d'ESO i de professors del centre. També s'han fet una fotografia amb el drac Blanxi, i tal com van fer els seus companys de l'Antoni Ubach i de La Roda, han realitzat dos tallers dirigits per alumnat de l'ESO i de Batxillerat, juntament amb professorat de diferents departaments.

 

Les visites de les escoles Antoni Ubach, La Roda i Joan XXIII han sigut una bona manera d'enfortir els llaços entre escoles i institut, i també han estat emotives, amb el retrobament d'alguns mestres de primària amb molts dels seus exalumnes que ara estudien a l'institut.

 

Des de l'institut, alumnat i professorat estem encantats amb la idea de continuar realitzant activitats conjuntes amb les escoles de primària.

La pròxima activitat serà amb els companys de La Nova Electra, als qui ja vam conèixer amb "The English day" i amb els quals ara compartim el projecte "Art és pArt". We will enjoy this project together! ("Disfrutarem aquest projecte tots junts!).

 

8 de març de 2012

 

Visita de l'Escola La Roda

 

Avui, els alumnes i les alumnes de sisè de l'Escola La Roda, acompanyats dels seus mestres, han vingut a visitar el nostre institut. De la mateixa manera que ahir van fer els alumnes de l'Escola Antoni Ubach, els nois i noies de La Roda han pogut fer una visita guiada pel centre, fotografiar-se amb el drac Blanxi i realitzar dos dels diferents tallers que hem organitzat des de diferents departaments.

 

Desitgem que tots hagin disfrutat de la visita i de les activitats.

 

 

7 de març de 2012

 

Visita de l'Escola Antoni Ubach

 

Els alumnes i les alumnes de 6è de primària de l'Escola Antoni Ubach, acompanyats dels seus mestres, han vingut a conèixer l'Institut Investigador Blanxart. Els futurs estudiants de secundària han gaudit de les diferents activitats que hem organitzat per tal que coneguin les instal·lacions de l'institut i el treball que es realitza des de diferents departaments.

Han realitzat una visita guiada pel centre i dos tallers dels cinc que hem organitzat per a aquesta visita:

 

  • Experiments al laboratori de química (Dept. de física i química)
  • Muntatge de circuits electrònics (Dept. de tecnologia)
  • Modelatge de figures amb fang (Dept. de visual i plàstica)
  • Observacions amb microscopi (Dept. de biologia i geologia)
  • Tennis taula i bàdminton (Dept. d'educació física)

 

Tant la visita guiada com els tallers, han estat dirigits per professorat i alumnat de l'institut. Els alumnes de sisè han pogut veure aules de l'ESO i de batxillerat i parlar amb els alumnes i professors, han passat pels diferents laboratoris, per l'aula de música, per les diferents pistes esportives,...i per descomptat, els dos grups s'han fet una fotografia amb la nostra mascota: el drac Blanxi!!!

 

 


 

 

23 de febrer de 2012

 

Teatre "The little mermaid"

 

Aquesta tarda, com a cloenda de les activitats de "The English day", els alumnes de P5 i 1r i 2n de primària de l'Escola La Nova Electra han vingut a l'institut per veure l'obra de teatre "The little mermaid" ("La sireneta"), representada en anglès per la companyia Blue Mango Theatre.

 

Els petits han vingut acompanyats pels seus mestres i alguns alumnes nostres de Batxillerat que els han fet de monitors durant el matí.

 

Al pati de l'institut els esperava el drac Blanxi, els alumnes de La Nova Electra els han conegut per primera vegada, encara que molts ja n'havien sentit a parlar. Cada grup classe s'ha fet una fotografia de record amb el drac i tot seguit, han anat cap al gimnàs, on han disfrutat de la representació teatral.

22 i 23 de febrer de 2012

 

"The English day"

 

Primeres jornades d'activitats compartides entre l'Institut Investigador Blanxart i l'Escola La Nova Electra per fomentar l'ús de l'anglès i la col·laboració entre els dos centres, tant a nivell de professorat com d'alumnat. L'experiència ha estat enriquidora per a tothom.

 

El leitmotiv de "l'English day" d'aquest curs ha estat "el mar", així que durant dos dies els participants s'han summergit en un món de peixos, pops, meduses, taurons, crancs, dofins, sirenes..., entre d'altres éssers marins, reals o no.

 

Els alumnes d'infantil i primària de l'Escola La Nova Electra han participat en tallers de maquillatge, text, jocs i música fets en anglès i dissenyats per mestres de l'escola; els nostres alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat hi han participat de manera molt activa. Per als nostres alumnes ha estat motivador fer de monitors dels més petits. De ben segur que tots han après de tots.

 

Aquí us deixem diferents enllaços al bloc de La Nova Electra, on es fa referència a l'activitat de "The English day":

 

Visita prèvia dels alumnes del Blanxart a LNE


Dia 22 de febrer: ESO participa a The English day


Dia 23 de febrer: Batxillerat a The English day

 

I també podeu veure unes quantes fotografies dels tallers dels dos dies a La Nova Electra.

 


24 de novembre de 2011

Aquest és el nom del concurs europeu de traducció promogut per la DGT- Dirección General de Traducción- per tal de fomentar els idiomes i la seva traducció.

 

Enguany, el nostre Institut Investigador Blanxart ha estat seleccionat, mitjançant sorteig, per poder participar-hi. Tots els països de la UE han participat traduïnt un text proposat per la Comissió Europea. En aquesta edició, el concurs girava entorn del tema del voluntariat.

 

Cinc dels nostres alumnes, tots nascuts al 1994, han traduït el text proposat per la DGT de l'anglès al castellà. El criteri de selecció dels alumnes ha estat el bon domini de la llengua anglesa. El títol del text que han traduït és Helping yourself while helping others.

 

Els alumnes que han estat seleccionats per participar-hi són la Lucía Gómez Marzo, l'Stephany Andrea Nardín Montoya, el Daniel García Martos, la Maria Sáinz Bascompte, la Sheila López Laínz i l' Adrián Pérez Solano. Com que només hi podien participar cinc alumnes, l'Adrián Pérez Solano s'ha quedat fora. 

 

El concurs ha començat a les 10.00 d'aquest matí i ha acabat a les 12.00 del migdia.

 

Després, les traduccions s'han enviat a Bèlgica per correu certificat.

 

Cada alumne/a rebrà un certificat de participació. Al febrer sabrem el nom dels guanyadors.

 

Bona Sort !

 22 de novembre de 2011

 

Els alumnes de Batxillerat del Blanxart, assisteixen com a públic del programa de televisió: "Atrapa un Millón" de Antena 3.

18 d'octubre de 2011

 

El poeta Max Besora, visita el Blanxart per tal de fer una conferència a l'alumnat de Batxillerat.