EL MURAL JA COMENÇA A TENIR FORMA

4 de desembre de 2016

El  departament de Dibuix va rebre el curs 2015-16 una beca del Baumannlab, laboratori de creació jove del servei de Joventut i Lleure infantil de l’ajuntament de Terrassa, dins de la convocatòria de Projectes artístics en contextos educatius.

 

El projecte consisteix en la realització d’un mural sobre la paret del carrer Cadis que tanca el poliesportiu de l'institut. Aquesta paret en l'actualitat està plena de grafittis espontanis que degraden l'entorn i no reflecteixen la realitat educativa de l'edifici al qual pertanyen. L'objectiu és aconseguir amb aquest mural la integració de l'edifici en el seu voltant, mostrant el caire del nostre alumnat i fent també partícips a les empreses i organismes del voltant, integrant d'aquesta manera tota l’illa que ocupa el nostre centre amb la realitat en la qual està immersa.

 

El disseny del mural és un homenatge a la persona de Daniel Blanxart, investigador i enginyer olesà i als seus estudis sobre la ginesta com a material tèxtil.

 

La seva realització ha començat a principis del mes de novembre, sota la direcció de les professores Rat Gallart, Esther Ramón i Marta Ruiz del departament de Dibuix de l’institut. Hi col·laboren alumnes del batxillerat d’Arts i també del cursos de secundària.

 

La implicació de la gent del carrer creix a mesura que el mural va agafant forma. Hi ha voluntaris per fer algun tros de mural i els comentaris positius són continus. La gent valora l’art i això dóna més força a la nostra feina. Hi ha mares que passen amb els fills i els expliquen ”això tan maco que estan fent els del Blanxart”, la qual cosa ens omple d’orgull. I continuem treballant.

 

Informació actualitzada a http://baumannlab.cat/node/633

EXPOSICIÓ A L'ESCOLA MUNICIPAL

ART I DISSENY de TERRASSA

Publicat diumenge, 21 de juny de 2015

El passat dimecres 17 de juny vam assistir a la inauguració de una exposició a l'Escola Municipal ART i DISSENY de Terrassa. Els alumnes Judit Guijarro, Sara López i Gerard Puig de 2n de Batxillerat d'Arts del nostre institut exposaven els seus treballs realitzats en el taller de creació artística PROCREART durant els mesos de gener, febrer i març de 2015. La participació en aquest taller va a estar possible gràcies a les beques Art-a-Prop que, per segon any, es concedeixen a tres alumnes de l'institut.

La seva participació en PROCREART ha sigut valorada molt positivament. Esperem poder repetir l'experiència el curs vinent.