TERRASSADA FILOSÒFICA

26 de novembre de 2019

 

Enguany els alumnes de sis instituts d’Educació Secundària de la nostra comarca del Vallès Occidental (Investigador Blanxart, Terrassa, Can Roca, Nicolau Copèrnic, Montserrat Roig i Joan Oliver –Sabadell-) han portat a terme una activitat de divulgació filosòfica fora de l’aula per celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2018 promoguda per l’UNESCO[1] i que es realitza sempre al mes de novembre.

 

Els nostres alumnes han buscat, en l’entorn dels seus respectius instituts, elements (pintades, objectes, edificis, …) evocadors d’idees o opinions ètiques. Aquests elements s’han fotografiat, geolocalitzat, comentat i s’han revisat per altres companys que al seu torn han confeccionat noves perspectives i comentaris. Els resultats de “Filosofia al carrer – Mirades ètiques” van ser exposats el 16 de novembre a la plaça Vella de Terrassa.

 

A més, aquestes “Mirades ètiques” van ser pujades a instagram amb el hastag #terrassada18 o a Twitter amb el mateix hastag #terrassada18.

 

Més informació: http://filosofiavallesoccidental.blogspot.com/2018/11/terrassada-2018.html

 

  • https://www.instagram.com/explore/tags/terrassada18/
  • https://twitter.com/hashtag/terrassada18/

 

MOSTRA DE FOTOFILOSOFIA

19 de desembre de 2017

 

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2017 (UNESCO, novembre) es convoca la Mostra de fotofilosofia. L’objectiu és enriquir el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els departaments de Filosofia dels instituts. La Mostra pretén aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

 

Dimecres 15 de novembre,a les 17 hores, al Carrer Montalegre, 6, a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, es va celebrar l'actefinal d'aquesta Mostra.