Departament de llengua catalana

Aquestes són algunes de les activitats que es realitzen des del departament de català:

 

"Tal com raja"

 

El "Tal com raja" és el llibre dels alumnes de l'Institut: més de seixanta treballs de creació escrits en català, castellà i anglès, reunits en un llibre il·lustrat principalment pels alumnes de batxillerat artístic, i amb col·laboració d'altres alumnes. En l'organització de la il·lustració del llibre ens ajuden els companys del departament de visual i plàstica.

Durant el mes de maig se celebra la presentació de la publicació, en un acte on són convocats els autors, les seves famílies i on la coral del centre posa la nota musical. Aquest curs presentarem la onzena edició del "Tal com raja".

Qui sap si dels nostres alumnes sortiran futurs escriptors...

 Pla lector

 

Els personatges de contes i novel·les són un reflex de la vida real. L'univers que descriu una novel·la és una font constant d'emocions i d'aprenentatge on s'interelacionen totes les matèries.

El Pla lector potencia llargs viatges al món de la ficció que, en el fons, són viatges cap a l'interior d'un mateix.

Amb la potenciació de la lectura, volem que els nostres alumnes s'emocionin, volin a mons llunyans i se sumergeixin en el seu propi món interior.

Desitgem que els nostres alumnes disfrutin de la lectura i siguin bons lectors.

 

 

Conferències d'escriptors

 

Cada curs ens visiten autors que parlen amb els nostres alumnes de les novel·les que ells han llegit prèviament. Els alumnes aprofiten aquesta magnífica oportunitat per aclarir dubtes i satisfer curiositats.

Aprendre dels professionals de l'escriptura, una bona manera de potenciar futurs lectors i, per què no, futurs escriptors.

 

 

Sortides al teatre

 

El teatre dóna vida a les històries. Et permet connectar amb l'emoció dels personatges i entrar en el seu món amb els cinc sentits.

De l'àmplia oferta que rebem cada any, triem aquelles obres que considerem més convenients per als nostres alumnes.

El teatre ens permet educar futurs espectadors, connectaran amb les pròpies emocions i respectaran les dels altres...; potser desvetllarem futurs actors i actrius.

 

 

Parelles lingüístiques

 

Alumnes voluntaris conversen en català amb alumnes nouvinguts sobre temes actuals i propers a ells.

És una activitat entretinguda i una manera eficaç que els alumnes nouvinguts millorin la seva competència oral en català. A més, afavoreix el coneixement d'altres cultures i fomenta la integració.

Potencia el coneixement de la llengua catalana i de les diferents cultures de les persones amb què convivim.

 

 

Classes de català per a adults

 

Pares i mares dels nostres alumnes i veïns del nostre barri tenen l'oportunitat d'apropar-se, de manera pràctica i amena, a la llengua catalana.

Una entranyable aula d'acollida per a adults. Mai és tard per aprendre.